Oranjekoorts voorbij

Schrik en ongeloof bij publiek op het balkon van Christiani na de beslissende treffer in de slotminuut

Door: Arjen Vos. De droom van een herhaling van ’88 spatte gisteravond als een zeepbel uit elkaar. Geen finale voor het Nederlands elftal. Het winnende doelpunt viel op het slechtst denkbare moment in het voordeel van de Engelsen waarmee de hoop op een volksfeest was verkeken.

Wij schoven aan bij Christiani waar op de bovenverdieping twee schermen stonden opgesteld en de hapjes van het huis royaal rondgingen.

Gedeelde vreugd is dubbele vreugd en gedeelde smart is halve smart. Met die volkswijsheid al dan niet bewust in het achterhoofd kropen veel Aalsmeerders en Kudelstaartsers bij elkaar in woonkamer of horecagelegenheid. Ruim voor aanvang van de wedstrijd was het stil op straat en waren de enige bewegingen die van in oranje kledij gehulde oranjefans op weg naar een gezamenlijk tv-avondje.

Bedrukte gezichten
Die begon goed met een snelle treffer van Simons. Maar wie de statistieken van het toernooi kende, wist dat een eerste treffer niet direct een voordelig voorteken was. Bij drie van de vier laatste knock-out wedstrijden verloor de ploeg die als eerste scoorde. Dat Engeland kort daarop goedkoop en discutabel aan de gelijkmaker vanaf de penaltystip kwam, zorgde bij de kijkers voor bedrukte gezichten en ook het vertoonde spel gaf weinig reden voor optimisme. Het venijn zat hem in de staart toen Engeland in de slotminuut van een zeldzame kans een winnend doelpunt maakte en heel Holland in mineur dompelde.

Nieuwe kansen
Ongeloof heerste ook bij de kijkers bij Christiani waar de handen van schrik voor de gezichten werden geslagen. Er was nog minimaal gehoopt op een verlenging maar die was abrupt de grond in geboord waarna de toeschouwers teleurgesteld afdropen. Over twee jaar zijn er op het WK weer nieuwe kansen. En nieuwe dromen. Als Nederland zich tenminste weet te plaatsen.

(Foto’s: Arjen Vos)

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin