Oproep bewoners voor schoonmaakactie Kudelstaart

Op 16 september gaan bewoners van Kudelstaart samen met schoolkinderen van de Antoniusschool een uurtje zwerfvuil opruimen in Kudelstaart in de kader van de 'Keep it clean day'. Alle hulp is hierbij van harte welkom, omdat er dan veel gedaan kan worden.

De organisatie hiervan ligt in handen van het bestuur van het bewonersoverleg Kudelstaart, voorheen Dorpsraad Kudelstaart. Dit organiseren ze al jaren in samenwerking met de Antoniusschool en De Meerlanden.

Vuil prikken
Een dezer dagen gaan de basisschoolkinderen flyers verspreiden in het dorp en ze hopen dat ze veel hulp van de bewoners krijgen. Er zijn mensen nodig die met een groep kinderen meelopen en ze een beetje aanstuurt, maar iedereen is welkom om zelf ook vuil mee te prikken.

Als bewoners willen meehelpen op die woensdag, dan zijn ze van harte welkom om zich om 10.00 uur te melden op het schoolplein van de Antoniusschool aan de Zonnedauwlaan in Kudelstaart. Hier zal De Meerlanden de nodige schoonmaakspullen uitreiken, waarna er in groepjes zwerfvuil in de wijken opgeruimd wordt.

250 kilo zwerfafval
Rond 11 uur wordt er verzameld bij het winkelcentrum van Kudelstaart, waar de Meerlanden het verzamelde zwerfvuil ophaalt en zal wegen. Vorig jaar is maar liefst 250 kilo aan flesjes, zwerfvuil, blikjes, plastic en andere rommel opgehaald. 

De schoonmaakactie maakt het zwerfafvalprobleem zichtbaar en zorgt ervoor dat scholieren en bewoners van Kudelstaart bewust worden gemaakt van het probleem. 

Foto's: De groep Antoniusschoolkinderen die het dorp schoongemaakt hebben in 2014. Ze werden getrakteerd op een ijsje na afloop (foto's Dorpsraad Kudelstaart)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel