Opnames ‘Aalsmeer Kiest’ in trouwzaal

Gisteravond zijn in de trouwzaal van het gemeentehuis de eerste opnames gemaakt van een driedelige serie videoprogramma's onder de naam Aalsmeer Kiest. De eerste aflevering dient als presentatie van de lijsttrekkers van vijf partijen die meedoen aan de raadsverkiezingen op 19 maart. De zesde deelnemer, de lijst van Jan Tas, die ook was uitgenodigd, had zich afgemeld; hij laat de programmaserie schieten.

In de eerste video mogen de lijsttrekkers elk in precies één minuut hun woordje doen. Ook beantwoorden ze enkele vragen van interviewer Peter Maarsen. Verder is er een kort debatje waarin ieder zijn punt kan maken. De bedoeling is burgers enigszins wegwijs te maken in het lokale politieke landschap. Wie zijn de lijsttrekkers? Wat willen hun partijen met Aalsmeer? 

Online 13 februari
Aalsmeer Kiest wordt gemaakt door Aalsmeer Vandaag, in samenwerking met de gemeente. De eerste aflevering gaat op donderdagmiddag 13 februari online, op zowel deze nieuwswebsite als de website van de gemeente.

In de tweede aflevering, die online wordt gezet op 27 februari, zal een beeld worden geschetst van de gemeenteraad. Wie zitten er in de vier fracties die deel uitmaken van het hoogste Aalsmeerse bestuursorgaan? Wat gebeurt er op een raadsvergadering? Ook doet burgemeester Jobke Vonk een oproep aan de burgers om te gaan stemmen. “Stemmen is een recht, maak er gebruik van,” zegt ze.

Verkiezingsdebat
Het derde programma is een verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers. Dat vindt op maandagavond 3 maart plaats in de bovenzaal van De Oude Veiling. Het debat kan beneden in het café live worden gevolgd. Enkele dagen later komt de video, die Aalsmeer Kiest afsluit, op internet.

Foto: even in de stemming komen voor de opname serieus begint. Achter de statafels (v.l.n.r.) de lijsttrekkers Robert van Rijn (VVD), Gertjan van der Hoeven (AB), Bram Heijstek (HAC), Robbert-Jan van Duijn (CDA) en Ronald Fransen (PACT). (Foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin