Open tuinen weekend dé ideeënmotor voor je tuin

Door: redactie. In aanloop naar het Aalsmeer Flower Festival laten we deze week een viertal vrouwen kort vertellen over hun inbreng voor het bloemrijke evenement. Vandaag als laatste in de serie, de beurt aan Marika Kerstens, bestuurslid van Groei & Bloei.

Jaarlijks stellen particulieren halverwege juni een weekend hun tuinen open voor bezoekers. De organiserende partij op de achtergrond is Groei & Bloei; de tuinbezitters nemen zelf de rol van gastheer/vrouw op zich voor het geïnteresseerd publiek.

Hoe is dit evenement eigenlijk ontstaan? Marika Kerstens: “Het bezoeken van particuliere tuinen is echt een traditie. Groei & Bloei bestaat 150 jaar als vereniging van tuinliefhebbers. Het bezoeken van tuinen levert inspiratie en uitwisseling van kennis over onderhoud en aanleg. Voor sommige particulieren is het mogelijk om het hele jaar bezoek te ontvangen. Daarnaast is er het open tuinen weekend, waarin vele tuinen extra open zijn.”

En jullie samenwerking met het Aalsmeer Flower Festival? “De samenwerking tussen Groei & Bloei en het Aalsmeers Flower Festival bestaat uit het wederzijds bekendmaken van elkaars activiteiten. De activiteiten sluiten goed op elkaar aan en bieden voor het publiek voor ieder wat wils.”

Ziet Groei en Bloei het hebben van een tuin als hobby rooskleurig in? “Groei en Bloei ziet een ontwikkeling in de belangstelling voor tuinen. Aan de ene kant is de interesse voor groen en een groene tuin gegroeid. De aandacht voor de klimaatverandering vraagt aandacht voor het vergroenen, stenen eruit en groen erin. Ook de interesse van jonge mensen voor groen groeit. Aan de andere kant zien we dat mensen voor makkelijk en onderhoudsarme tuinen gaan, die geheel bestraat zijn.”

Dus overwegend rooskleurig maar niet overal is het rozengeur en maneschijn. Groei & Bloei ziet de open tuinen als dé ideeënmotor voor groene en bloeiende tuinen die ook voor het gezonde leefklimaat een schot in de roos zijn.

Foto Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin