Opbouw Aardbeienbrug voor herstel naar werkplaats

Door: redactie. Op 20 januari wordt een begin gemaakt met het herstel van de recent ontstane schade aan de Aardbeienbrug. In de avond wordt de bovenbouw gedemonteerd en afgevoerd om gerepareerd te worden.

Na de beschadiging van de brug in november is er samen met de verzekeringmaatschappij onderzoek gedaan hoe en of de schade gerepareerd kan worden. Er is besloten om in de werkplaats van de aannemer de balans gedeeltelijk te vernieuwen. Ook wordt daar de aanrijdschade aan de hamei gerepareerd. Hoe groot de schade precies is, is nog onduidelijk. De gemeente laat weten dat haar allriskverzekering die altijd voor dergelijke grote projecten wordt afgesloten, de schade dekt die ointstond nadat de bovenbouw naar beneden klapte. De schade van de aanrijding wordt verhaald op degene die deze met de vrachtwagen veroorzaakt heeft.

Pendelbus
Het demonteren gebeurt met een kraan op een ponton in de Aardbeiensloot. Om de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden uitgevoerd tussen 21:00 en 24:00 uur. In die tijd is de brug alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De aannemer stelt net als bij eerdere werkzaamheden aan de brug weer een pendelbus beschikbaar. Nood- en hulpdiensten kunnen in geval van een calamiteit er wel langs.

Hout voor dergelijke grote balken liggen vaak niet op voorraad. De aannemer streeft er naar de gedeeltelijk vernieuwde en gerepareerde bovenbouw vóór eind maart 2021 terug te plaatsen. Ook dit zal weer gepaard gaan met een nachtelijke afsluiting.

Foto archief AV

ALS_Ansichtkaart_WensZorg_A6_v3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel