Op weg naar Pasen

Vandaag vieren we Pasen. In veel huizen wordt er uitgebreid ontbeten met elkaar, naar verstopte eieren gezocht en chocolade gegeten. Een gezellig feest dat het begin van de lente inluidt.

In de kerken wordt nog iets anders gevierd, want vanuit het geloof vieren christenen dat Jezus is opgestaan uit de dood na zijn kruisiging. Gelovigen, maar ook niet-gelovigen waren donderdagavond aan de buis gekluisterd om naar The Passion te kijken. In de RK Kerk Sint Jan Geboorte in Kudelstaart werd op Goede Vrijdag het verhaal van de kruisweg door kinderen nagespeeld.

Heftig verhaal
Een heftig verhaal, want Judas verraadt zijn vriend Jezus (die in Kudelstaart heel origineel door een meisje werd gespeeld) en door Pontius Pilatus wordt hij tot het kruis veroordeeld. De kinderen speelden deze rollen overtuigend en ook de volgelingen en de soldaten lieten zien dat ze goed hadden geoefend. Van te voren hadden de kinderen uitleg gekregen waarom Jezus zichzelf offerde en dat je er vrede mee kunt hebben.

Na het toneelspel en de dia’s van de kruisweg mochten de kinderen hun meegebrachte bloemen neerleggen bij het kruisbeeld. De bloemen hebben de kerk opgefleurd voor de Paasvieringen.

Foto's: kinderen in Kudelstaart spelen vol overgave de kruisweg op Goede Vrijdag. (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel