Op verkeerde been door ‘plantsoen’

Door: Arjen Vos. Niet alleen de schrijfwijze van Csizik kan voor verwarring zorgen, ook de plek waar straks het bordje met zijn naam komt te staan kan aanleiding geven tot misverstanden. Het blijkt namelijk anders dan we donderdag schreven, toch om het met gras omzoomde water tussen 1e J.C. Mensinglaan en Ophelialaan te gaan dat binnenkort tot Csizikplantsoen wordt gedoopt.

Omdat we de term ‘plantsoen’ niet helemaal konden koppelen aan de in de gemeente-infopagina genoemde locatie, legden we onze twijfel voor aan zowel voorlichter als wethouder die toch tamelijk stellig waren in het aanwijzen van het plantsoen tussen Hadleystraat en Ophelialaan. Ten onrechte bleek toen we een dag later gebeld werden door een andere woordvoerder die meldde dat het wel degelijk gaat om de sloot met gras zoals aanvankelijk in de infopagina stond. Op onze vraag of er mogelijk nog iets gaat veranderen aan dit stukje openbare ruimte waardoor het toch meer een plantsoenachtige uitstraling krijgt, moest ze het antwoord schuldig blijven.

Wel kon ze vertellen dat het bordje, dat al klaar ligt, binnenkort in overleg met familieleden van Andor Pal Csizik tijdens een officieel momentje de grond in zal gaan.

Foto Arjen Vos

3 reacties

  1. De locatiebepaling door de wethouder zou ik zwaarder laten wegen dan de ambtelijke vanwege de lokale bekendheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel