Op de Hoek in nieuwe handen

Beatle en Remco zijn al aan het wennen aan hun nieuwe plek

Toen Beatle Raadschelders precies een jaar geleden op sociale media zijn eetcafé Op de Hoek ter overname aanbood, dachten velen aan een 1 aprilgrap. Inmiddels is duidelijk dat het hem ernst was. Uit de diverse gegadigden kwam de in Kudelstaart wonende Remco Kaapaan als meest geschikte kandidaat naar voren. Hij start komende week als nieuwe uitbater. Op maandag 1 april.

‘Waarom zou ik een winnend concept weggooien?’

Door: Conny Vos. In een vlog op Facebook heeft Beatle Raadschelders zijn volgers en gasten laten weten dat hij per 1 april Op de Hoek overdraagt aan Remco Kaapaan. Geen makkelijke beslissing voor de gezellig kletsende Beatle die al meer dan zeven jaar het gezicht is van het café. In september 2016 bouwde hij de horecagelegenheid aan de Kudelstaartseweg vanaf niets op tot het drukbezochte eetcafé dat het nu is. “Ik ben trots op ons bedrijf en dat hebben we met het hele team gedaan. Ook mijn vrouw Mieke en mijn kinderen hebben hard meegewerkt. Wij komen allebei uit ondernemersgezinnen en we staan altijd ‘aan’. Je steekt je ziel en zaligheid erin. Toen ik begon zat ik in de WW. We hadden een ondernemersplan geschreven en dat is helemaal uitgekomen.”

Remco: ‘Als ik vragen heb mag ik altijd terug valllen op Beatle…’

Een lange bar om aan te borrelen, een grote tafel voor een gezellige ontmoeting en kleinere tafels voor een smakelijke maaltijd. De kleden op de vloer geven het een huiselijke uitstraling. Aan de muur historische foto’s van Kudelstaart en aan het plafond boven het biljart een groot doek van jachthaven De Westeinder uit de jaren 70. “Het is een laagdrempelig eetcafé voor iedereen,” vervolgt Beatle, “een kind zit in een hoekje een boek te lezen. De haak- en breiclub komt eens in de maand. Je komt hier je vrienden tegen. Als je een keer geen zin hebt om te koken, kom je hier even een sateetje eten. Alles is mogelijk. Er is altijd genoeg plaats in de herberg. Als het druk is moeten mensen even wachten of desnoods eten ze aan het biljart.”

Ontmoetingsplek
Regelmatig worden er evenementen georganiseerd, zoals een pubquiz, comedyclub, Bockbieravond, foodtruckfestival of een gezellige Kingsnight met lokale dj. Op de Hoek is een ontmoetingsplek voor dorpsbewoners en een rustplaats voor toeristen die met de fiets langsrijden of met de boot aanleggen. “Waarom zou ik een winnend concept weggooien,” reageert nieuwe eigenaar Remco op de vraag of er iets gaat veranderen, “de gasten vinden het leuk en het personeel is enthousiast.”

Eigen ritme krijgen
Remco woont sinds 2009 in Kudelstaart. Hij werkt als eventmanager bij de Arendshoeve. Van 2001 tot 2011 was hij eigenaar van eetcafé ’t Holland Huys in de Zijdstraat. “Ik had er niet weg gewild, maar ik moest, want ze gingen er appartementen bouwen. Deze kans kwam op mijn pad. Ik doe nu tijdelijk twee banen, omdat ik ingewerkt word. Ik moet weten waar alles staat en mijn eigen ritme zien te krijgen. Het is hard werken maar ik ben toch altijd de laatste die ergens weggaat omdat ik help met opruimen. Als ik vragen heb, mag ik altijd terugvallen op Beatle.”

Reacties positief
Remco is straks als gastheer aanwezig en zijn partner Margo werkt op de achtergrond mee. Ook de menukaart blijft onveranderd met een uitgebreide keus en een daghap. De reacties op de overname zijn positief en Remco ziet de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet.

Beatle had zijn oproep voor een nieuwe uitbater niet landelijk bekend gemaakt. “We zochten iemand met verstand van horeca en met passie voor het dorp. Het gevoel moet wederzijds goed zijn. Ik heb blind vertrouwen in Remco.”

Eerst helemaal niets
Zelf gaat Beatle het rustiger aan doen en tijd besteden aan zijn kleinkind. “Ik ben bijna 64 jaar. Ik vind heel veel dingen leuk. Als ondernemer ben je altijd bezig, dus ik ga nu eerst helemaal niets doen. Remco moet even rustig zijn eigen weg vinden. Misschien blijf ik nog de pubquiz presenteren of vloggen. We gaan het zien. Ik heb het heel erg leuk gehad en ik denk dat ik het wel een beetje ga missen, vooral de gesprekken met de gasten.”

(Foto’s: Jaap Maars)

7 reacties

 1. Beatle, we gaan je missen..altijd even een gezellig praatje & een geheugen..nee echt niet van iemand van bijna 64😉. Dank en veel gezondheid & geluk voor de komende jaren, tijd van genieten is aangebroken 🥂

 2. Lekker Remco, klaar in die plantenkas…. Nu gaat het pas echt leuk worden….. tot koningsnacht!!!!! We komen het gezellig bij je maken de dozen met prijzen voor die avond staan al klaar!!! Oh ja stukkie muziek nemen we ook mee…

 3. Lieve Beattle we gaan je heerlijke babbel missen maar gunnen je nu ook je vrijheid met Mieke samen! Dank voor de altijd gezellige sfeer en prima eten. Remco…we hopen gauw kennis met je te maken. Succes met deze heerlijke Kudelse plek!

 4. Beatle
  Het heeft je heel veel moeite gekost om je wereldzaak in Kudelstaart te realiseren.
  Ik denk dat de kudelstaartse gemeenschap trots mag zijn op wat jij teweeg hebt gebracht.
  Het ga je goed!
  Remco succes met de overname.

 5. Bedankt, Beatle jij hebt gedaan wat een heel regiment welzijnswerkers niet voor elkaar kan krijgen een dorpse sfeer brengen in Kudelstaart.

 6. Wat fijn dat er een goede opvolger is gevonden zeg, gefeliciteerd Beatle! en Remco: heel veel succes. Dat er maar veel mooie ontmoetingen mogen blijven volgen in je mooie zaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel