Op adem komen met ‘De Rustplek’

(Foto Arjen Vos)

(Advertorial) De Rustplek is een netwerk van huizen waar gasten die zich door omstandigheden in een moeilijke fase van hun leven bevinden, zich welkom mogen voelen en tot rust kunnen komen. Geïnspireerd door het voorbeeld van Jezus nam een aantal christenen in Amersfoort in 2014 het initiatief om aan hun passie voor gastvrijheid handen en voeten te geven. Daaruit is de stichting De Rustplek Nederland ontstaan, die inmiddels op meerdere plekken in Nederland een netwerk van gastgezinnen heeft kunnen opzetten.  Met hun kennis en kunde willen ze graag andere plaatsen helpen om met ondersteuning van lokale kerken een nieuw netwerk van gastgezinnen op te zetten.

Ook in Aalsmeer is gestart met het opzetten van De Rustplek. Sinds het prille begin in april 2020 is er veel gebeurd maar het ging wel langzaam, er moest veel geduld geoefend worden maar nu wordt het wat.

Geduld en geloof
In de afgelopen jaren zijn er contacten opgebouwd tussen mensen uit Aalsmeer en Nieuw Vennep en dat is een vruchtbare samenwerking geworden. Er zijn onder meer PR-filmpjes vertoond in diverse kerken in Aalsmeer, Lisse en de bollenstreek. Ook werd een informatieavond gehouden in Lisse en in Aalsmeer. Er is hard gewerkt aan persoonlijke contacten, opbouwen van een netwerk dus. Soms gebeurde er een aantal maanden niets dat heeft geduld en geloof gevraagd van de initiatiefnemers.

Opvangplek gevonden
Maar nu: sinds begin 2022 heeft zich een aantal gastgezinnen gemeld of de vraag wordt overwogen: in Aalsmeer, Waddinxveen, Nieuw Vennep en nog een gastgezin ook in Nieuw Vennep maar volgend jaar woont dit gezin in Lisserbroek in een nieuw huis met ruimte voor drie opvangplekken. Tussentijds zijn er verschillende hulpvragen geweest en voor hen is een opvangplek gevonden waar ze welkom waren en zijn. Heel bijzonder is dat een college in Lisse dit jaar de Rustplek als doel van hun sponsorloop heeft bedacht. Om alles goed op te zetten en om transparant te zijn, wordt nu gewerkt aan het oprichten van een stichting.

Mogelijk wilt u zelf actief meedoen als gastgezin of helpen met andere taken zoals administratie of begeleiding van een gast en gastgezin of anderszins. Wilt u meer weten kijkt u dan op de website van de landelijke Rustplek of op de website van Aalsmeer over Hoop. Of belt u met Bernard Sparnaaij 06 10149136 of Marjo van Leeuwen 06 30640861.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin