Oosterbad viert 90e verjaardag met badeendenrace

Deze week werd er nog hard gewerkt om Het Oosterbad netjes te krijgen voor de opening van komende zaterdag. Dan wordt voor het 90e seizoen de vlag gehesen. Om de bijzondere verjaardag van een van de oudste natuurbaden van Nederland luister bij te zetten, wordt er op 2 juni een loterij in de vorm van een badeendenrace georganiseerd.

Was het vorig jaar acteur Jeroen Spitzenberger die de openingsvlag hees, nu zal de ceremonie worden uitgevoerd door verschillende oud-badmeesters en -juffen die door de jaren heen een bijdrage hebben geleverd aan het in stand houden van het unieke natuurzwembad.

Alle oud-gedienden hijsen zaterdag een stukje van de vlag. Als laatste de huidige badjuf Loekie Brommer-Lucassen, die ook dit jaar weer de algehele leiding op zich neemt. Aansluitend kunnen kinderen de allereerste plons van het seizoen nemen. Voor de eerste tien zwemmertjes staat een gebakje van Ab Müller klaar.

Abonnementen
Op deze openingsmiddag, die vanaf 13:00 uur van start gaat, kunnen ook abonnementen worden gekocht. Die gaan deze dag tegen aangepast tarief over de toonbank. Informatie over zwemlessen is verkrijgbaar en het nieuwe terras is geopend.

Badeendenrace
Op zaterdag 2 juni vindt een spectaculaire badeendenrace plaats. Deze badeenden – met een uniek lotnummer – zijn te koop op allerlei adressen in Aalsmeer en uiteraard ook in Het Oosterbad. Afgelopen zaterdag werden er op de braderie al talloze eendjes verkocht. Volgens Loekie Brommer wordt de trekking van de nummers een bijzonder en spectaculair gebeuren. “Alle verkochte eendjes gaan op 2 juni het water in, waarna de brandweer de spuit er op zet en ze naar de andere kant van het bad worden gedreven. De eendjes die als eerste aankomen winnen de prijzen.”

Er valt ondermeer een Led tv te winnen maar ook een fiets, een grasmaaier en diverse waardebonnen van ondernemers uit het dorp. De opbrengst van de loterij wordt verdeeld over Het Oosterbad en Heart For Children. De verkoopadressen voor de lotnummers zijn te vinden op de website van Het Oosterbad 

Midzomernachtzwemmen
Op 22 juni wordt de 90e verjaardag van het zwembad gevierd met midzomernachtzwemmen, een hapje en een drankje.

Foto's: (boven) de entree van Het Oosterbad (archief) en de kraamo p de braderie waar Het Oosterbad reclame maakte voor de opening en de badeendenrace, (foto Arjen Vos)

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel