Oosterbad gaat 89e seizoen in

(Bevat filmpje) De in Amstelveen woonachtige acteur Jeroen Spitzenberger (o.a. 'Divorce') was gevraagd afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen van het Oosterbad te openen. Nadat voorzitter Goos Bartels en 'badhoofd' Loekie Brommer een inleidend praatje haddden gehouden, beklom Spitzenberger de duiktoren om de vlag te hijsen.

Het natuurbad dat dit jaar 89 jaar bestaat, was de laatste maanden flink onder handen genomen door het legertje vaste vrijwilligers. De douches zijn opgeknapt, de bodem is op sommige plekken uitgebaggerd en het meest in het oog springend is de vernieuwde buitenkant. Tegen de witte panelen aan is over de gehele lengte een foto van het bad bevestigd. Een slimme manier om de grafitti die hier was aangebracht aan het oog te onttrekken. Ook heeft het bordje langs de Oosteinderweg dat vertelt dat hier een zwembad is, een nieuwe uitstraling gekregen.

Abonnement
Jeroen Spitzenberger vond het een eer het bad te mogen openen en schaamde zich dat hij niet op de hoogte was van het bestaan van het Oosterbad. Uit handen van Loekie Brommer kreeg hij met zijn gezin een abonnement op het openluchtbad. Het contact met de acteur was gelegd tijdens de zwemlessen van zijn kinderen in De Meerkamp. Daar geven de instructeurs van het Oosterbad in het winterseizoen zwemles.

Foute temperatuur
Nog voordat de vlag de top bereikt had, plonste de jeugd het water in. De eerste negen die het 18,2 graden warme water ingingen kregen een heerlijk gebakje. Overigens moest Loekie Brommer toegeven dat de thermometer het afgelopen jaar niet de juiste temperatuur had aangegeven. In werkelijkheid bleek het bad steeds twee graden warmer te zijn dan werd gemeld. De nieuwe digitale thermometer werkt volgens het zwembadhoofd wel foutloos.

Foto's en film Arjen Vos

(advertentie)

Lees vorig bericht

Amb8route geeft verrassingen prijs

Lees volgend bericht

Werkschuit heeft nieuwe locatie maar geen idee wat precies


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *