Oost moet even wachten op snelle route naar N201

Aalsmeer-Oost moet langer wachten op de verlossende Middenweg-verbinding tussen de Machineweg en de nieuwe N201. De vertraging duurt waarschijnlijk ongeveer een maand.

De gemeente was van plan begin mei met het slopen van de fietsbrug ter hoogte van Middenweg 55 te starten. Doordat een directbelanghebbende tegen de vergunning beroep aantekende en de rechter daarover nog moet oordelen, is besloten de werkzaamheden op te schorten tot na de uitspraak. Dat is gebeurd in overleg met de rechter. Het vonnis wordt eind mei verwacht.

Ook auto's over brug
Wanneer straks de bestaande fietsbrug gesloopt is, wordt er een dam aangelegd met daarin duikerbuizen. Daarna wordt de Middenweg ter plaatse omgebouwd tot een weg waarover naast fietsers ook auto's en vrachtauto's kunnen rijden.

Tijdens de werkzaamheden zullen fietsers naar verwachting een maand lang geen gebruik kunnen maken van de brug en moeten omrijden.

Blij met ontsluiting
De gemeenteraad besloot in oktober vorig jaar het nieuwe stuk Middenweg tussen Machineweg en de N201 aan te laten leggen. Maar het is slechts een tijdelijke weg. Want voor een definitieve weg is er de eerste jaren geen geld, zo meldde wethouder Gertjan van der Hoeven toen.

De raadsleden toonden zich erg ingenomen met de tijdelijke weg. Dit omdat Oost daarmee eindelijk ontsloten wordt en automobilisten daarvandaan snel de N201 op kunnen.

Foto: Middenweg-fietspad met in de verte de fietsbrug; over enige tijd gaan er ook auto's over weg en brug. (foto archief AV)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin