Oorkonde Constantijn Hoffscholte van G.A.D.

Een grapje van een groep Aalsmeerders en Kudelstaarters, maar wel een initiatief met een boodschap. Constantijn Hoffscholte ontving vrijdag op de avond van het Groot Aalsmeers Dictee, waarvan hij organisator van is, uit handen van Hermen de Graaf een oorkonde.

En niet zomaar een oorkonde. Het was een bedankje uit naam van het geheime Genootschap Aalsmeerse Dienstbaarheid, anders genoemd G.A.D. “In tegenstelling tot de afkorting van het Groot Aalsmeers Dictee, is dit wel met puntjes,” aldus De Graaf.

Verbetering taalgebruik
Een bedankje omdat de organisatie van het GAD een succes is. Maar ook omdat het dictee bijdraagt aan de verbetering van het taalgebruik in Aalsmeer. Dit doordat vele deelnemers jaarrond dagelijks oefenen.

In de oorkonde staat ook dat het GAD goed is voor het in stand houden van de authentieke Aalsmeerse en zelfs Kudelstaartse woordenschat. En het zou bijdragen aan de verbetering van de handschriften, maar zeker ook aan de promotie van de gemeente Aalsmeer. Tenslotte zou het een impuls zijn voor de cultuurbeleving van de gemeenschap en de sociale cohesie bevorderen.

Aalsmeer promoter
Mooie woorden van het geheime Genootschap Aalsmeerse Dienstbaarheid, bestaande uit Hermen de Graaf, Karin Eveleens, (Engelse) Cees Eveleens, Berry Philippa en Marnel de Haan-Tas. Constantijn Hoffscholte ontving ook een bos originele Aalsmeerse anjers.

De groep bedankte hem als initiatiefnemer van het GAD, ondernemer die Boekhuis Aalsmeer nieuw leven heeft ingeblazen, promoter van Aalsmeer, schrijver van boeken en toffe peer en teamspeler. Een dikke pluim voor de blij verraste Hoffscholte. 

Foto: Constantijn Hoffscholte ontving oorkonde en bos originele Aalsmeers anjers uit handen van Hermen de Graaf (foto Huib Boogert)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin