Ook visliefhebbers houden ruim afstand

Sportvissers aan de Amstel

Waar veel middenstanders hun klandizie flink zien teruglopen zijn er ook die juist profijt lijken te hebben van de situatie. Om de verveling te verdrijven halen veel mensen hun vistuig tevoorschijn en zoeken de waterkant op. Hengelsportwinkelier Ron Noorlander merkt duidelijk een toenemende vraag naar visbenodigdheden in deze tijd.

Ron Noorlander bij zijn winkel in de Ophelialaan

Noorlander runt zijn winkel in de Ophelialaan alweer sinds 1 november 2015. Gevraagd hoe het hem vergaat in coronatijd krijgen we als antwoord dat hij sinds het uitbreken van de crisis zakelijk gezien niet ontevreden is.

Hoewel het in de winkelstraat bijzonder stil is, wippen hengelsportliefhebbers toch met regelmaat de winkel binnen. Ook daar worden zij geconfronteerd met de inmiddels bekende geel/zwarte strepen op de vloer die aanduiden dat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden.

Ook deze visliefhebbers houden rekening met een veilige afstand

Nu zijn hengelsporters al wel gewend om ruim afstand van elkaar te houden. Langs de waterkant houden vissers meestal al zo’n vijf tot tien meter ruimte aan tijdens het uitoefenen van hun hobby. Dat geldt ook voor viswedstrijden. Maar helaas voor hen zijn wedstrijden momenteel verboden door Sportvisserij Nederland. Ook het jeugdvissen dat doorgaans in groepen georganiseerd wordt kan voorlopig geen doorgang vinden.

Maar een hengeltje uitwerpen langs een van de vele wateren in de omgeving is geen probleem. Mits in het bezit van een vispas. En ook die is verkrijgbaar bij de Hengelsportzaak van Noorlander.

Tekst en foto’s Jaap Maars

Klik hier of op de afbeelding om onderstaande info als gewone tekst te lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel