Ook in Aalsmeer warmste 6 april ooit

(Foto: Laurens Niezen)

Door: Mariëlle Wegman. Zaterdag werd het warmterecord van 6 april verpulverd. En dat was, ook in ons dorp, goed te merken. IJsjes waren niet aan te slepen, waterporters kozen het ruime sop, korte broeken en t-shirts beheersten het straatbeeld, en her en der was de geur van een barbecue waar te nemen. Een al dan niet aangename variant op de houtstookkachel die gedurende de wintermaanden zijn werk doet.

De temperatuur bereikte een meer dan aangename waarde van zo’n 23 graden Celsius. Er stond echter een toch wel pittig windje, dat een zeilscheepje mogelijk parten speelde en het letterlijk aan lagerwal bracht.

Zonder kleerscheuren
Verschillende hulpdiensten kwamen op de Stommeerweg ter plaatse, maar een reeds op het water aanwezige politievaartuig sleepte het scheepje naar rustiger vaarwater, een nabije jachthaven. De opvarenden kwamen er zonder kleerscheuren vanaf en konden veilig van het aan lagerwal geraakte vaartuig stappen.

De fraaie weersomstandigheden smaakten naar meer, maar daar zullen we wat extra  geduld voor moeten opbrengen. Na ruim zeven maanden regen zijn we wel toe aan wat zonvitaminen en een voorjaar dat recht doet aan z’n naam.

Meer foto’s van Laurens Niezen onder de advertentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel