Ontroering bij DownTown Ophelia

Een lach en een traan bij de derde editie van DownTown Ophelia afgelopen zaterdag. Veel blije gezichten, maar hier en daar ook ontroering. In positieve zin. Vooral bij de ouders toen ze zagen wat hun kind allemaal kan. Achter de toonbank staan, klanten helpen, de kassa bedienen, maar ook stralen op de catwalk tijdens de modeshow. Het riep emoties op, ook bij het winkelend publiek. Trots en liefde, dat zag je overal. 

Een mooi evenement met een boodschap: mensen met een beperking moeten gezien worden. Dat werd regelmatig gezegd vanaf het podium. Burgemeester Gido Oude Kotte opende met deze woorden en ook de andere sprekers en artiesten lieten blijken dat het een bijzondere dag was. 

“Hij groeit hier zo enorm van, daar kan geen weken therapie tegenop,” aldus een enthousiaste moeder. En daar doet de organisatie het voor. 

Feest op het podium
Maar het was vooral ook een feest. Deelnemers met een verstandelijke beperking kregen deze dag de kans om te stralen op het podium, bij de winkeliers en op de braderie. Hoogtepunt was de modeshow, waarbij heel wat kledingzaken meededen. Naast Teddy’s Kinderkleding en Denise Fashion uit de Ophelialaan, liet de Zijdstraat ook van zich horen door de medewerking van Gentlemens Place en dit jaar voor het eerst Shoeby. Dorcas had ook weer twee meiden aangekleed en vier modellen mochten verkleedkleding showen van Theaterworld

De kappers uit de straat en een visagiste zorgden ervoor dat de speciale modellen op hun allermooist over de catwalk konden paraderen. Dat deden ze als volleerde modellen. Ze kregen allemaal hun momentje met de paparazzi rond het podium die allemaal de beste foto van hun kind wilde. 

Dansers van de Let’s Dance Specials gaven een geweldige show weg en Laurens en Festus zongen een paar zelfgeschreven rapnummers. 

Muzikaal evenement
Velen waren niet weg te slaan bij de artiesten die belangeloos hun zangkunsten lieten horen. Het begon al vroeg in de ochtend, nadat de deelnemers de straat in kwamen achter het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart. Ze marcheerden vol trots richting het podium. Na het officiële woordje van de burgemeester die blij was dat dit evenement in Aalsmeer wordt gehouden en de onthulling van het kunstwerk dat mede door kunstschilder Michael Glanz is gemaakt, werd de opening verzorgd door niemand minder dan de muzikale familie La Familia (foto). Ze ontroerden het publiek met vrolijke nummers. De grote afsluiting van het officiële evenement was in handen van Het Meezingteam dat er een feestje van maakte. Ze kregen de straat zelfs aan de polonaise. 

Gedurende de hele dag waren er artiesten die het publiek vermaakten. Zo waren Danny Terp en de Zingende DJ Dennis Wijnhout er ook weer bij. Danny was samen met Rob Ojevaar dagspreker. Sasja Brouwers kreeg al snel de voetjes van de vloer. Voor het derde jaar op rij was DJ Wally van de partij voor de muzikale verzorging. 

Tot half elf ging het ‘Final Countdown’-feest door met Saskia Soulful en Johnny Romein die de sfeer er goed in brachten. De foodtrucks waren goed voor versnaperingen en in combinatie met de nodige drankjes en de muziek werd het een gezellige avond. 

Veel te doen
Er was zaterdag overdag van alles te doen in de winkelstraat. Kinderen vermaakten zich op het kinderplein, gingen op de foto, maakten armbandjes en muziek, werden geschminkt, versierden eierkoeken en bloempotjes of sportten bij de stand van het Sportteam Aalsmeer. Brandweer en politie reden rondjes met sirenes. Met de braderie, het kinderplein, de activiteiten en de optredens werd het weer een meer dan compleet evenement. 

Het bestuur van DownTown Ophelia (foto hierboven) laat weten dankbaar te zijn dat zoveel mensen naar de Ophelialaan zijn gekomen om het VIP-personeel 'aan het werk te zetten.’ Zonder de vele vrijwilligers, sponsors, artiesten, fotografen, ondernemers en meer betrokkenen zou dit nooit zijn gelukt. Met de sponsoropbrengsten wordt de JIJ & IK Cadeauwinkel ondersteund. “Met dit mooie initiatief is het eigenlijk heel het jaar een beetje DownTown Ophelia,” aldus het bestuur.

Tekst Ilse Zethof, foto's Laurens Niezen, zie ook de gallery onder de advertentie van Schoonmaakbedrijf De Vries 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin