Ontbijten met de burgemeester

Deze week vindt Het Nationaal Schoolontbijt plaats in Nederland. Duizenden leerlingen van vele basisscholen ontbijten samen. met als doel te laten zien dat ontbijten belangrijk en gezond is. De Kudelstaartse Christelijke basisschool De Graankorrel gaf gisterenochtend het goede voorbeeld en was uitgenodigd op het gemeentehuis om met burgemeester Jobke Vonk-Vedder te ontbijten.

Vorig jaar ontbeet ze samen met kinderen van De Wegwijzer en gisteren met de Kudelstaartse groep vijf-leerlingen. Vonk legde uit dat je goed moet ontbijten iedere dag, zodat je voldoende energie hebt om goed te kunnen leren op school. Tot haar tevredenheid gingen alle vingers de lucht in op haar vraag of iedereen thuis ontbijt. De leerlingen lieten zich het gezond ontbijt goed smaken. Bij sommigen gingen er moeiteloos vijf boterhammen, een stuk fruit en een beker melk in.

Make-A-Wish
Het Nationaal Schoolontbijt vindt dit jaar voor de twaalfde keer plaats. Met speciaal lesmateriaal voor scholen leren kinderen hoe belangrijk goed ontbijten is om de dag goed te starten. Op vele scholen in Aalsmeer en Kudelstaart wordt samen ontbeten deze week.

Ieder jaar is er een goed doel gekoppeld aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar is dat Stichting Make-A-Wish, die wensen in vervulling laat gaan van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Burgemeester Jobke Vonk doneerde namens de gemeente € 125,- aan deze stichting. 

Foto: groep 5 van De Graankorrel ontbeet samen met burgemeester Jobke Vonk-Vedder op het gemeentehuis (foto gemeente)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel