Online bijeenkomst energie besparen

(Gemeentelijk persbericht) De energieprijzen blijven maar stijgen. Een goed moment om te kijken of en hoe inwoners energie kunnen besparen. Met kleine maatregelen en aanpassingen zijn het energieverbruik en de kosten al te verlagen. Om inwoners te helpen, organiseert de gemeente Aalsmeer, samen met het Regionaal Energieloket, een online informatiebijeenkomst over energie besparen.

Tijdens de informatiebijeenkomst worden handige bespaartips gegeven. Bijvoorbeeld over het kiezen van de juiste led-lamp, het gebruik van radiatorfolie of aandachtspunten voor de energierekening. Uiteraard kunnen inwoners al hun vragen stellen. Wethouder Willem Kikkert van Duurzaamheid: “Het is belangrijk te kijken hoe we beter kunnen omgaan met energie. Daar willen we de inwoners van Aalsmeer graag bij helpen. De hoge energieprijzen raken ons allemaal. Hoe minder je gebruikt, hoe minder je betaalt. En hoe beter het is voor het milieu.”

Aanmelden
De online informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 27 september van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden gaat via regionaalenergieloket.nl/acties. Vul uw postcode in, klik op Informatieavond energie besparen en klik op ‘Aanmelden informatieavond’. Via de mail ontvangt u vervolgens een inlog-link, waarmee u de bijeenkomst via uw telefoon, tablet, laptop of computer live kunt volgen. Na afloop ontvangt u nog een terugkijklink en een digitaal informatiepakket zodat u alles nog eens rustig kunt terugkijken en lezen.

Cadeaubon voor huurders
Om inwoners nog meer helpen, biedt de gemeente Aalsmeer alle huurders in Aalsmeer en Kudelstaart een cadeaubon van 80 euro aan. Met deze cadeaubon kunnen zij energiebesparende producten kopen. Ook kunnen alle inwoners een afspraak maken voor een bespaargesprek met een van de Aalsmeerse energiecoaches. Een energiecoach komt gratis bij mensen thuis. Samen kijken de coach en inwoner hoe er nog (meer) energie bespaard kan worden. Meer informatie over deze acties staat op regionaalenergieloket.nl/aalsmeer.

(Foto Gemeente Aalsmeer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin