Ongekende run op Smartwoningen

Op deze plek worden de smartwoningen gebouwd (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: Arjen Vos. De 23 mensen die de afgelopen dagen een telefoontje kregen van makelaar Thea de Groot, moeten zich de winnaar van de Postcodekanjer voelen. Het aantal inschrijvingen op de Smartwoningen aan de Dreef overtrof de stoutste verwachtingen bij zowel makelaar De Groot als ontwikkelaar Timpaan. “Niet normaal. Wat een populair project. Zoveel aanmeldingen hadden we niet verwacht,” aldus Erik van Bemmelen van Timpaan.

(Beeld: Timpaan)

Zo’n 1900 mensen hadden via mail of telefoon aangegeven wel interesse te hebben in de kleine maar fijne woningen die in de brochure als ideaal worden neergezet voor starters en kleine huishoudens. Omdat de woningen alleen aan inwoners van Aalsmeer worden toegewezen, vielen er al flink wat kandidaten af maar uiteindelijk beklandden er toch 700 inschrijvingen op de digitale deurmat van de makelaar. De uiteindelijke toewijzing werd vervolgens door de computer bepaald. “We hanteren een digitaal systeem dat uitgaat van een willekeurige toewijzing. Iedereen die in de loting zat, voldeed aan de hoogst mogelijke tevredenheidsscore en had even veel recht op een van de huizen. Ook al zijn we gebeld door mensen met schrijnende gevallen, we hebben geen urgentiepunten toegekend of rangorde in leed aangebracht,” aldus Van Bemmelen. De gevallen waarop de ontwikkelaar doelt betreft bijvoorbeeld ouders wiens zoon of dochter weer zo graag terug wil naar Aalsmeer of mensen die slechts één straat buiten de gemeentegrens van Aalsmeer wonen en om die reden buiten de tombola vielen.

Eigenlijk gaat het om 24 woningen die deze zomer gebouwd gaan worden en vanwege het concept waarschijnlijk al voor het einde van het jaar worden opgeleverd. De ontwikkelaar houdt één huis beschikbaar als modelwoning om andere gemeentes mee over de streep te krijgen. Onder de kandidaten die deze week een mailtje krijgen met bericht dat ze buiten de boot vielen, zit er dus nog eentje die mag hopen op het moment dat de modelwoning een keer vrij komt.

6 reacties

  1. Ik zou zeggen bouw er nog maar een paar honderd. Ideale kans voor een starter, jammer dat het maar voor zo weinig mensen is weggelegd. Ben wel benieuwd hoe dat loten dan is gegaan, is daar een notaris bij ofnhoe zit dat precies?

  2. Ik snap niet dat men verbaasd is over de aantal inschrijvingen, 700 (echte) Aalsmeerders voor 24 woningen. De starters worden de gemeente uitgestuurd ook in de rand gemeentes kunnen ze niet wonen vanwege de prijzen.

    Gemeente/Politiek doe wat voor de jongeren en voor hun toekomst in Aalsmeer. Het zijn mensen die hier wonen en geboren zijn!

  3. Dit is zou ik denken een niet te missen signaal voor de gemeente(n) om meer van zulke woningen te bouwen ipv wijken vol voor starters onbetaalbare woningen, Hopelijk zit hier ook een max. verkoopprijs beding op zodat ze ook in de toekomst betaalbaar blijven.

  4. Goedemorgen, geen telefoontje of mail gehad terwijl we alles keurig netjes hadden ingevoerd! Krijg ik die mail nog van het toewijzen van de Smartwoningen? Of is het mailadres verkeerd ingevoerd? Of……misschien heb ik er een gekregen? Wacht in spanning af! Gr Wil Jongkind

  5. Nou wat netjes om zo over de uitslag te lezen ipv van de makelaar & projectontwikkelaar zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel