Onderwijs voor Oekraïense kinderen in Triade

Door: redactie. Er komt een centrale onderwijsvoorziening voor kinderen die zijn gevlucht uit Oekraïne. Deze wordt gerealiseerd op IKC Triade in de Hornmeer. Elke schooldag kunnen de kinderen daar terecht voor les in de moedertaal, Nederlandse les en sport en cultuur. De eerste lessen starten dinsdag 29 maart. Deze centrale onderwijsvoorziening is voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar en wordt geleid door experts uit de taalklas. Ook voor kinderen uit andere leeftijdsgroepen worden voorzieningen geregeld. De gemeente schat in dat er inmiddels enkele tientallen kinderen uit Oekraïne in Aalsmeer zijn ondergebracht.

Vrijdag 25 maart om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst op IKC Triade waarbij ook tolken aanwezig zijn. Met name gastgezinnen wordt gevraagd hun Oekraïense gasten op deze informatiebijeenkomst te wijzen. Het is handig als een ID-kaart of paspoort wordt meegenomen. Als er kinderen zijn die nog niet bekend zijn bij de gemeente kunnen die worden aangemeld via onderstaand emailadres.

Opvang jonge kinderen
Kinderopvang Solidoe start met ingang van 30 maart met opvang voor jongere kinderen in de leeftijd van van nul tot en met zes jaar. Op elke woensdag zijn Oekraïense ouders met hun kinderen van 09.30 uur – 11.30 uur welkom voor een speelochtend op locatie Oostkroost aan de Machineweg 12 in Aalsmeer. Meer informatie wordt vrijdag 25 maart gegeven tijdens de informatiebijeenkomst. Vragen kunnen ook worden gemaild naar: info@solidoe.nl.

Tieners
Binnenkort start er een dagelijks les- en activiteitenprogramma voor Oekraïense tieners in de leeftijd van twaalf tot en met achttien jaar. Dit programma zal drie maanden duren. Daarna wordt een passend onderwijsprogramma aangeboden. Oekraïense vluchtelingen in genoemde leeftijd kunnen zich voor de Internationale Schakel Klassen (ISK) aanmelden bij scholengemeenschap Panta Rhei te Amstelveen, via mwolffenbuttel@sgpantarhei.nl.

Vragen en opmerkingen: vluchtelingen@aalsmeer.nl

Foto archief AV/Arjen Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin