Ondernemers steunen Ride for the Roses

Op 6 september gaat de Ride for the Roses van start. Samen de 100, 50 of 25 kilometer fietsen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Met nog ruim een maand te gaan zie je steeds meer posters, stickers en borden in het dorp en de omgeving verschijnen.

Ook worden er verschillende acties op touw gezet. Kudelstaartse kinderen die langs de deuren gingen om gerbera’s te verkopen is een klein voorbeeld, maar ook de plaatselijke ondernemers denken mee om aandacht voor de Ride te vragen en sponsoracties te bedenken. 

Ride-fietsen
Zo zijn er de twee bijzondere Ride-auto's van Cor Millenaar die je al maanden overal in de regio bij verschillende evenementen tegen kan komen, maar sinds kort heeft Aalsmeer ook speciale Ride for the Roses-fietsen. Afkomstig van de gemeentewerf en door Autoschade Pijnaker compleet rood gespoten. Ze zullen binnenkort op verschillende 'hotspots' te zien zijn. 

Aalsmeer kleurt binnenkort rood, om zoveel mogelijk aandacht voor het evenement te vragen. 

Cycling marathon
Bij Fitness Aalsmeer wordt op zaterdag 29 augustus een drie uur durende cycling marathon gehouden. Spinninglessen als goede training voor het fietsevenement in september en het creëren van het echte fietsgevoel, maar tevens een actie om geld in te zamelen. Iedere deelnemer betaalt € 7,50 om mee te doen en leden van de sportclub dienen een vrijwillige bijdrage te geven.

De gehele opbrengst gaat naar de Ride for the Roses. Deelnemers kunnen zich bij de receptie, telefonisch of via www.fitness-aalsmeer.nl/sporten aanmelden per uur (of meer uur) en er wordt gespind om 9.15 uur, 10.15 uur en 11.15 uur onder professionele begeleiding.  

Apple Pie for the Roses
Een ander voorbeeld van een betrokken ondernemer is Banketbakkerij Tearoom Ab Müller. In de week voorafgaand aan de Ride for the Roses is er in de winkel, in de tearoom of op het terras een speciale Ride-actie.

Van 31 augustus tot en met 6 september wordt de ‘Apple Pie for the Roses’ verkocht. Ter ere van de 18e editie in Aalsmeer wordt van iedere verkochte appelpunt 18%, oftewel € 0,40 gedoneerd aan de Ride for the Roses.

Rozen
Voor het vijfde jaar op rij organiseert Dutch Flower Group (DFG) voor de Ride for the Roses, een ketenactie in samenwerking met supermarkt Albert Heijn. Vanaf 31 augustus aanstaande zijn de speciale ‘Ride for the Roses’ rozen weer in de schappen te vinden van de bekende Nederlandse supermarktketen.

Deze zijn in de winkel eenvoudig te herkennen aan de speciale verpakking met het Ride-logo. Met iedere aankoop van deze rozen in de actieweek, doet de gehele keten van sierteeltbedrijven een bijdrage aan het KWF. De sierteeltketen die bijdraagt aan deze retailactie, bestaat dit jaar uit: Bloom (leverancier van de rozen), Dillewijn Zwapak (verpakkingsmateriaal), Chrysal International (snijbloemenvoeding), Van Benten Transport (transport Nederland), Broekhof Verpakkingen (bloemenemmers), Airfrance-KLM Martinair Cargo (vrachtvervoer) en Multi Supplies (etiketten).

Inschrijven
De komende weken zullen er meer acties volgen in Aalsmeer en omgeving. Zoals ook in Aalsmeer Centrum. In het weekend van de Ride heeft het Wapen van Aalsmeer een speciaal actiemenu waarbij ook een gedeelte van het besteedde bedrag naar het KWF gaat.

De Ride for the Roses begint steeds meer te leven. Nog niet ingeschreven? Het kan nog steeds. En wil je niet fietsen maar wel iets doen. Meld je dan als vrijwilliger, donateur of fan.

Meer informatie over de verschillende toertochten en de cycletour van 100 kilometer is te vinden op de website van de Ride for the Roses. Daar kun je je ook inschrijven en je eigen ‘Mijn Ride-pagina’ aanmaken. Want als iedereen zich een beetje laat sponsoren, zorgen we samen voor een indrukwekkend bedrag voor het KWF. Meer onderzoek naar kanker betekent meer kwaliteit van leven. 

Foto's: de Ride-auto kom je overal in de regio tegen, maar ook speciale Ride-fietsen worden ingezet om aandacht voor het grote fietsevenement te trekken (foto's Ilse Zethof en Bas van der Loo)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel