Ondergrondse containers ‘hot’ dus op slot

Deze week start de Meerlanden met het sluiten van alle ondergrondse afvalcontainers. Afvalcontainers doen het altijd goed als het gaat om vandalisme. Vooral in de periode waarin vuurwerk wordt gedoogd, zijn de ondergrondse varianten 'hot'. En dus gaan ze op slot.

Meerlanden, immers werkzaam in meerdere gemeenten, kon niet precies aangeven wanneer er gestart wordt met het sluiten van de containers, maar in elk geval deze week. Vervolgens zullen ze op 2 januari 2018 pas weer in gebruik worden genomen.

Oproep
Meerlanden roept de inwoners op om volle zakken afval vooral niet naast de ondergrondse afvalcontainers te plaatsen, maar ze thuis te houden tot de containers weer geopend zijn.
 
De zakken geven een verpauperde aanblik en zullen ongetwijfeld een bron van inspiratie zijn voor mensen met vuurwerk en 'snode plannen'.
 
Tip van De Meerlanden: gooi alleen bederfelijke waar in de vuilnisemmer thuis, dan doe je iets langer met de afvalzak en is dat gelijk een mooie aanzet tot het gescheiden aanbieden van afval.
 
Foto's: de aanblik wanneer zakken naast de containers worden geplaatst, zoals hioer op het Poldermeersterplein. (Foto archief AalsmeerVandaag)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel