Olifanten en Ruud Lubbers in de veiling

Door: redactie. Vanaf woensdag 1 februari laat de stichting Oud Aalsmeer twee films op haar website zien die de historie van de bloemen- vaktentoonstelling in Aalsmeer in beeld brengen.

De eerste film betreft de 25e nationale bloemenvaktentoonstelling in 1987 in het gebouw van de VBA. Hierin zien we de opbouw, de opening en de beurs tot aan de afsluiting van dit jubileum. Bij de opening werden destijds olifanten ingezet. Ook worden beelden getoond van grote namen in de bloemenwereld van destijds als Jelle Atema, Ad Maarse en Maarten Tas. Deze laatste ontvangt in de film de Rozenpenning van de gemeente uit handen van burgemeester Hoffscholte.

Wereldevenement
De tweede film gaat over 60 jaar Stimuflori en laat de ontwikkeling zien van de vaktentoonstelling in 1962 naar de Hortifair in 2012. Hierin wordt de historie voor het voetlicht gebracht van een plaatselijke beurs tot een wereldevenement op het gebied van de tuinbouw. In deze film figureert onder meer toenmalig premier Ruud Lubbers.

In beide films zijn naast de ontwikkelingen in de bloemisterijtak door deze periode heen veel Aalsmeerders te zien die in de bedrijfstak werken of hebben gewerkt.

De films zijn niet alleen een maand lang te zien op de website stichtingoudaalsmeer.nl maar worden ook tweemaal op het tv-kanaal van Radio Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 10 februari is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Op zaterdag 11 februari is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

Foto’s: stills uit beide films

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin