OBS Kudelstaart bouwde het best een bootje

Het doel van De Vries Scheepsbouw, ook wel bekend als Feadship of 'De Vlijt' was afgelopen donderdag kinderen enthousiast maken voor techniek in het algemeen en scheepsbouw in het bijzonder. Leerlingen van groep zeven van de plaatselijke basisscholen bouwden met hulp van personeel van de koninklijke botenbouwer in een ochtend tijd een minigrundel.

Voor het zevende jaar werd deze Westeinder Waterweek georganiseerd. Zelden was het zulk mooi weer als tijdens deze editie. De organisatie had een flink formaat tarp gespannen over een deel van het surfeiland zodat de jongelui grotendeels in de schaduw aan het werk konden. En dat was onder de brandende zon geen overbodige luxe.

Geen versiering mee
Nadat de bootjes in elkaar waren geschroefd en gelijmd, mochten ze versierd worden. En daarin bleek de OBS Kudelstaart samen met een aantal leerlingen van De Brug het origineelste. “Wij hadden geen versiering meegenomen,” vertelde een OBS-leerling na afloop, “en daarom hadden we de boot met materiaal dat we op het Surfeiland vonden versierd.” De jury vond dat een compliment waard en waardeerde de inzet van dit team met de eerste prijs. Deze klas wordt binnenkort uitgenodigd op 'De Vlijt' om te kijken hoe megajachten gebouwd worden. Als dat de kinderen niet enthousiast maakt voor techniek…

Drijvend vermogen
Alle deelnemende scholen mochten na afloop de vaarwaardigheid van hun bootjes testen. Het drijvend vermogen was bij de ene platbodem beter dan bij de ander maar dat was ook afhankelijk van de stuurmanskunsten van de bemanning. Aan het einde van de dag gingen de bootjes mee naar school waar ze vol trots tentoongesteld werden.

Foto: Het team van OBS Kudelstaart en De Brug aan het werk, het testen van de bootjes op waterbestendigheid. Foto Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Profile ABO

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel