Nu ook watertoren ín gemeentehuis

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis werd gisteravond een bijzonder kunstwerk onthuld. De houten maquette van de watertoren, vervaardigd in 1928, is na tal van omzwervingen eindelijk thuis gekomen.

Volgens wethouder van cultuur Gertjan van der Hoeven is de watertoren synoniem voor Aalsmeer. “Veel Aalsmeerders voelen zich pas weer thuiskomen als ze de watertoren zien staan. Het is een icoon voor Aalsmeer.”

Raadsel
Volgens de wethouder was bekend dat er in 1928 in opdracht van architect Sangster een maquette was gemaakt. Maar waar hij was en wie hem in bezit had was een raadsel.
 
“Totdat we enkele maanden geleden van diverse kanten signalen ontvingen dat hij te koop zou staan. Dankzij veilinghuis De Zwaan hebben we het kunstwerk kunnen aanschaffen,” aldus Van der Hoeven, die zijn dank richtte aan iedereen die de gemeente op de maquette had geattendeerd.
 
Zeefdruk
De Aalsmeerse vlag die het kunstwerk tot dan toe bedekte, werd er vervolgens elegant afgehaald door Dirk van Leeuwen en Dick de Kuijer die zich beiden als vrijwilliger inzetten voor de watertoren, de burgemeester en de wethouder.

Later werd ook een nog zeefdruk onthuld van de watertoren. Ook dit kunstwerk heeft een plekje in het gemeentehuis.

Foto's: de onthulling van de maquette door Gertjan van der Hoeven, Dick de Kuijer, burgemeester Jobke Vonk en Dirk van Leeuwen. Bezoekers van de receptie waaronder wethouder Jop Kluis bewonderen het kunstwerk. (Foto's Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel