Notariskantoor Geert Labordus

Belangrijke gebeurtenissen krijgen persoonlijke aandacht 

Notaris Geert Labordus: 'Het is goed om zaken geregeld te hebben'

Voogdijakten, testamenten, samenlevingscontracten, huwelijkse voorwaarden, nalatenschappen, schenkingen, verdelingen, oprichtingen van een bedrijf of stichting, bedrijfsovernames, statutenwijzigingen, aankoop- of verkoopakten onroerend goed, hypotheekvestigingen, juridisch advies en nog veel meer. Allemaal zaken die bijzonder zijn in een mensenleven. Maar voor Notariskantoor Geert Labordus dagelijkse kost.

“Voor veel mensen is de gang naar de notaris een belangrijk gebeuren,” vertelt notaris Geert Labordus. “Als notaris speel je een rol bij grote stappen in het leven van mensen.“ Als geen ander weet hij dat hier soms emoties bij komen kijken. Denk maar eens aan een overlijden waarbij het testament voorgelezen moet worden en de afhandeling van de erfenis. “Ik krijg hier bedroefde, blije en boze cliënten aan mijn tafel.” Zijn inlevingsvermogen moet groot zijn en hij moet toch professioneel en deskundig handelen.

Persoonlijke benadering
Die persoonlijke benadering is voor Notariskantoor Geert Labordus van het grootste belang. “We nemen de tijd voor de cliënt en kijken niet steeds op de klok.” Ook service en open communicatie staan hoog in het vaandel van het notariskantoor aan de Schoolstraat. De sfeer van het kantoor ademt huiselijkheid uit. “We willen geen duf notariskantoor zijn, waarbij de mensen formeel met elkaar omgaan.” 

Belang van het vastleggen
Notaris Labordus benadrukt het belang van zaken juridisch vast te leggen. Vaak heeft hij het meegemaakt dat er nauwelijks iets op papier stond en dat er ‘gedoe’ van kwam. Een testament maken vindt hij belangrijk; daarmee zou je niet moeten wachten tot het laatste moment. “Want wat is het laatste moment? Het gebeurt nog regelmatig dat ik aan het ziekbed bij een cliënt zit om zaken nog snel te regelen. Het is dan ook nog van belang dat deze persoon nog helder van geest is.” Onnodig vindt hij dit.

Aalsmeerse roots
Notariskantoor Geert Labordus heeft zes jaar geleden de deuren geopend in Aalsmeer. De roots van Geert Labordus liggen hier al veel langer. “Ik ben een geboren en getogen Aalsmeerder,” vertelt hij. “Velen kennen mij ook door mijn ouders, die beiden in Aalsmeer in het onderwijs zaten.”

Toen Geert Labordus aan de Violenweg ter wereld kwam was hij een verrassing voor zijn ouders. “Ik heb een tweelingzus die net voor mij geboren werd en in die tijd kwamen tweelingen minder voor dan nu.” Door het beroep van zijn ouders leefden veel Aalsmeerders mee met het gezin. Ook in droevige tijden toen zijn moeder veel te jong overleed.

Muziek of onderwijs
Na de toenmalige Columbiaschool ging Geert Labordus naar het Snellius College, dat tegenwoordig Amstelveen College heet. Zijn grote passie was muziek maken, wat hij van zijn vader had meegekregen. “Ik speelde mandoline en wilde hier mijn werk van maken. Mijn voorbeeld was Jan Labordus, een neef van mijn vader, die paukenist was bij het Concertgebouworkest. Mijn vader heeft me dit echter afgeraden.”

Na het VWO ging hij aan de slag bij verschillende bedrijven, waaronder een copyshop in Amsterdam. “Daar is in feite mijn liefde voor papier geboren.” Snellius-rector Poeder heeft hem hier weg gehaald door hem attent te maken op een vacature bij Notariskantoor Smith in Amstelveen. “Ik had me toen net aangemeld voor de PABO om de onderwijskant op te gaan, maar ben toch bij het notariskantoor begonnen als jongste bediende.” Na een vierjarige opleiding tot notarisklerk in de avonduren afgerond te hebben, vond hij het tijd worden om door te gaan op het notariële pad. Hij ging deeltijd notarieel recht aan de VU studeren.

Hoofddorp, Breukelen, Aalsmeer
Na het afronden van alle studies verliet hij het, naar eigen zeggen, gezellige notariskantoor in Amstelveen om voor een notaris in Hoofddorp als kandidaat-notaris te gaan werken. “Ondanks dat ik geen klik had met het kantoor, heb ik het er nog bijna drie jaar volgehouden.” Daarna werkte Geert Labordus in Breukelen op een notariskantoor alvorens hij met een compagnon een maatschap in Hoofddorp startte.

“Toch begon het te kriebelen om iets zelfstandig te beginnen en een ondernemingsplan werd geschreven.” Om je als notaris in een gemeente te mogen vestigen, moet je plan door vele instanties op economische haalbaarheid worden getoetst. Dat lukte en Notariskantoor Geert Labordus werd in april 2008 een feit. “Het voelde voor mij als een warm bad om in Aalsmeer terug te zijn,” vertelt de inmiddels in Amstelveen wonende notaris.

De crisis op de woningmarkt heeft ook zijn weerslag op notariskantoren. Geert Labordus is blij dat hij het hoofd boven water heeft weten te houden en geen van zijn personeelsleden heeft moeten ontslaan. “Ruim een derde van het aantal personen werkzaam in het notariaat is afgenomen. Ik durf voorzichtig vooruit te kijken en aan uitbreiding te denken.” Door uitbreiding kan het notariskantoor meer nazorg bieden. “Het is mijn wens om regelmatiger bij mijn cliënten langs te gaan, vooral bij bedrijven, om te zien hoe het met ze gaat.”

Schrijvende muzikale notaris
Dromen durft Geert Labordus ook. “Het zou mooi zijn als hier over 15 jaar op het raam staat ‘Notariskantoor Geert Labordus en Zonen’. Maar of mijn zonen, nu 14 en 9 jaar, kiezen voor een notariële carrière is nog maar de vraag.”

Een andere grote wens van hem is om meer muziek te maken. “Ik speel nog steeds mandoline en heb er zelfs af en toe schnabbels mee. Maar ik zou er meer tijd aan willen besteden. Ook om mijn hoofd leeg te maken. En als ik echt nog eens meer tijd krijg, dan ga ik boeken schrijven in de stijl van Harry Potter.”

Op de foto van links naar rechts: Mireille Huis, Geert Labordus, Lidia Stroobach-Ladru en Ursula van Nieuwkoop (foto Arjen Vos)

Notariskantoor Geert Labordus
Schoolstraat 5a, 1431 BG Aalsmeer
0297-385999 

info@notarislabordus.nl
www.notarislabordus.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin