NL ‘Deed’ in weer en wind

Op tal van plaatsen werd vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor NLDoet. Het slechte weer weerhield veel mensen niet mee te doen aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Wel viel de Poelschoonmaak in het water. Vanwege te harde wind achtte de organisatie het niet verantwoord om uit te varen. Komende zaterdag gaat deze activiteit op herhaling. 

Schouder aan schouder
Kinderboerderij Boerenvreugd is ieder jaar een favoriete locatie voor deelnemers van NLDoet. Ook deze editie is er door verschillende vrijwilligerclubs veel werk verzet. Lions Club Aalsmeer, medewerkers van Gamma Aalsmeer en leden van de Ronde Tafel Westeinder trokken schouder aan schouder ten strijde om onder meer hekken te vervangen, looppaden te vernieuwen en dakgoten en daken schoon te maken. Tevens werd de zandbak voorzien van nieuw zand. 

Muziek in Rozenholm
In verpleeghuis Rozenholm, behorend tot Amstelring, was er door de activiteitenbegeleiders Yasmira en Paola veel werk verzet om de bewoners een fijne dag te bezorgen.

Met de recent georganiseerde succesolle Elfstedentocht nog in het hoofd begon de NLDoetdag in Rozenholm vrijdagochtend met het optreden van accordeoniste Leni Paul die in de drie huiskamers muzikale wensen van de bewoners inwilligde. De verzoeken varieerden van ‘Daar bij die Molen’ tot toppers van Frank Sinatra en liedjes van Annie M.G.Schmidt. 

High Tea
Wellicht minder bekend voor de doorsnee-Aalsmeerder is het feit dat er door de opgewekte activiteitenbegeleiders Yasira en Paola, beiden al zes jaar in dienst en bijgestaan door een groep van 76 vrijwilligers, veel wordt georganiseerd. Na de muzikale morgen stond er voor de 56 bewoners 's middags een uitgebreide high tea klaar en bezocht een Complimentenmeisje elke inwoner persoonlijk om hem of haar een warm woord toe te voegen.

Zaterdag schoonmaak Poel en Kudelstaart
Mensen die deze werkdag gemist hebben of energie over hebben kunnen dus zaterdag opnieuw aan de slag. Niet alleen staat het schoonmaken van de Poel op de agenda (start 08:00 uur bij De Nieuwe Meer), ook in Kudelstaart wordt een 'opschoondag' georganiseerd. Yvette Koehler, ook wel bekend als 'Garby Aalsmeer', tekent voor de organisatie. Ze hoopt op veel deelnemers en verzamelt om 10:00 uur in Cafe Op de Hoek. Zie ONZE AGENDA voor meer details.

Foto's: op de voorpagina zijn de Lions bezig met het vernieuwen van een hek, bovenaan krijgt de zandbak nieuw zand en wordt de dakgoot geleegd, onder poseren de mannen van De Ronde Tafel Westeinder bij het tegelpad in aanleg. Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de Uitvaartbeurs.

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin