Nieuwjaarsduik in beeld

Hoe zachter het weer, hoe groter de groep mensen die het aandurven het nieuwe jaar met een frisse duik te beginnen. In het Oosterbad kwamen gisteren de meeste liefhebbers samen. Rondom het bad verzamelden zich ongeveer 50 springers. Op het surfeiland, waar Windsurfclub Aalsmeer gastheer was van het evenement, werden zo'n 30 dapperen geteld. De foto hierboven toont een juichende deelnemer. (Foto Hugo Hekkenberg)

Dan waren er ook op verschillende plaatsen nog particuliere initiatieven. Bij de Ringvaart waagde een vriendenclub zich te water. Onder de naam 'Aalsmeerse Strijders' gingen zij vanaf de steiger kopje onder. (Foto Gouwerok) 

Onze huisfotograaf Jaap Maars, ooit verwoed zwemmer, verschuilde zich gewoontegetrouw achter zijn camera en had daarmee een plausibel argument om niet zelf te water te hoeven. Hij schoot een sfeervolle serie van de warming-up, de sprong zelf en de hartverwarmende erwtensoep achteraf. Kijk in de fotogallery onder de advertentie van de gemeente Aalsmeer voor het resultaat.

Overigens viert het Oosterbad dit jaar haar 90-jarig bestaan. Er zullen vanaf de opening in mei diverse evenementen worden georganiseerd om het jubileumjaar luister bij te zetten.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel