Nieuwe staking op veiling start zondag 16.00 uur

CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten gaan door met de staking op FloraHolland. Zondagmiddag om 16.00 uur leggen de eerste medewerkers die aan de actie deelnemen, het werk neer. Zowel in Aalsmeer als in Naaldwijk en Rijnsburg wordt weer gestaakt.

Vandaag maakte de veiling via haar website publiek dat ze de bonden de avond tevoren “formeel” had uitgenodigd om het overleg weer op te pakken over het omstreden sociaal plan. FloraHolland spreekt van “ruimte” aan haar kant om het sociaal plan te verbeteren. De voorgestelde verbeteringen “komen tegemoet aan de belangrijkste inhoudelijke eisen” van de bonden.

Groot succes
Dat laatste ontkennen de vakbonden. Naar hun idee zijn de tegemoetkomingen doekjes voor het bloeden. Ze noemen de eerste stakingsdag een “groot succes”. De “actiebereidheid” is volgens hen “zo groot dat FloraHolland dit niet kan negeren”.

De bonden “betreuren het dat de (veiling)directie nog steeds niet naar de medewerkers wil luisteren”. FloraHolland wijst er daarentegen op dat haar nieuwe voorstellen juist zijn opgesteld “op basis van de suggesties en zorgen die zijn geuit door onze medewerkers”.

Onacceptabel
De opstelling van de veiling is voor de bonden reden om van zondag op maandag opnieuw te gaan staken. Ook dan zit de veiling nog volop in de Valentijndrukte. FloraHolland geeft eens te meer aan dat dergelijke acties “onacceptabel” zijn.

Foto: eerste stakingsdag vrijdag met stakers in de Bloemhof (foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin