Nieuwe school in 2018 geopend

Achter de schermen van basisscholen De Hoeksteen en De Wegwijzer en kinderdagverblijf Solidoe wordt hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen dat een plek zal krijgen op het voormalige hoofdveld van VVA. Het voorlopig ontwerp voor Integraal Kind Centrum (IKC) Triade is inmiddels klaar en werd vandaag gepresenteerd aan de ouders. Het gebouw wordt bijzonder duurzaam, mede door een ingenieuze manier van verwarmen.
 
Er lijkt schot in te zitten wat de ontwikkeling van de nieuwe school betreft. Na de commotie die eind vorig jaar ontstond toen fusiedirecteur Hergo van Ginkel zijn ontslag indiende, is er veel gebeurd. Gert Wim Sterk heeft als interim directeur de plek van Van Ginkel overgenomen. Hij blijft tot 1 augustus actief waarna er opnieuw een tijdelijk directeur (‘kwartiermaker’) wordt aangesteld die maximaal drie jaar aan Triade verbonden zal blijven.
 
Krediet
Wat de bouw betreft ligt er feitelijk niets meer in de weg. De gemeenteraad heeft begin april het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld en het College van B&W heeft ingestemd met de kredietverlening van ruim 4,8 miljoen euro. Op 30 juni wordt het voorstel ter instemming voorgelegd aan de gemeenteraad. Het krediet is bestemd voor gebouw en buitenruimte, waaronder een avontuurlijk speelplein, renoveren van parkeergelegenheid en het realiseren van een fietsvriendelijke inrichting van de Dreef.
 
Duurzaamste school
Het IKC wordt het duurzaamste schoolgebouw van Aalsmeer. Niet alleen dankzij zonnepanelen en LED-verlichting maar ook doordat gebruik zal worden gemaakt van de restwarmte van het KPN Datacentrum in de Lakenblekerstraat. Hierdoor hoeft er geen investering op het gebied van gas te worden gedaan.
 
Degelijkheid
Het ontwerp van de school is afkomstig van architect Huub Frencken uit Maastricht. Hij ontwierp het gebouw, een combinatie van degelijkheid en een natuurlijke uitstraling, in samenspraak met de werkgroep ‘huisvesting’ van de betrokken partijen. Volgens de bedenkers past het ontwerp heel goed in de parkachtige omgeving van het voormalige voetbalcomplex.
 
In het ‘kindcentrum’ is ruimte voor zestien groepen en een taalklas. Solidoe krijgt de beschikking over vier groepen, verschillende ateliers en een keuken waar kinderen kunnen koken.
 
Het gebouw wordt dusdanig ingericht dat beide organisaties intensief met elkaar kunnen samenwerken en gebruik kunnen maken van elkaars ruimten. Hoewel het gebouw van de buitenkant op papier tamelijk massief oogt, wordt er aan de binnenkant veel gebruik gemaakt van glas waardoor het een open en transparant karakter krijgt.
 
Start
De start van de bouw van Triade is gepland in 2017. Als alles volgens plan verloopt, kunnen kinderen, leerkrachten en ander personeel in augustus 2018 voor het eerst van hun nieuwe onderkomen gebruik maken. Dat betekent dat de kinderen die nu in groep vijf zitten, straks als groep acht het nieuwe gebouw zullen binnen wandelen.
 
Illustraties: zo komt IKC Triade eruit te zien. (beeld Frencken Scholl)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel