Nieuwe maatregelen tegen te hoge voertuigen

Weg zijn de paaltjes met kettingen. Het nieuwste middel om bestuurders te wijzen op het lage Hornwegviaduct, zijn fel oranje knipperlichten. Die zijn al zichtbaar bij het oprijden van de Hornweg. De verlichting wordt ondersteund door eveneens opvallende verkeersborden die wijzen op de maximale doorrijhoogte van twee meter vijftig.

Volgens een bewoonster van een van de belendende huizen, die niet met naam genoemd wil worden, lijken de knipperlichten effectief. “Ze staan er nu enkele dagen en we hebben nog geen klemgereden auto's gezien.”

Dankzij een aantal stevige gordijnen zegt ze in huis geen last te hebben van het geknipper. Vooral in de avond verspreiden de lampen namelijk een flinke hoeveelheid licht. “Het lijkt mij een goede oplossing,” aldus de vrouw. Ze zegt wel zo'n honderd vastgereden voertuigen geteld te hebben sinds de brug zo'n vijf jaar geleden werd aangelegd.

Mochten de lampen daadwerkelijk effectief genoeg blijken, dan kunnen ook de sierlijsten wel weer tegen de rand van het viaduct worden geplaatst.

Foto Arjen Vos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin