Nieuwe kinderburgemeester doet stof opwaaien

Als een aanvoerder die met haar leger ten strijde trekt, daar deed de entree van de nieuwe kinderburgemeester op het gortdroge Surfeiland deze morgen wel wat aan denken. Hannah Fokkema nam bij het begin van 'Bouw een Bootje' de ambtsketting over van Derek Buikema.

De Westeinder Water Week bezorgt met de organisatie van de kinderdag honderden leerlingen leerlingen van groep 7 een hoogtepunt in het schooljaar. Helemaal op zo'n stralende dag als vandaag. De nieuwe kinderburgemeester zit in groep 6 en was met haar klas van de OBS Kudelstaart alleen even te gast vanwege de ceremonie. Burgemeester Nobel bedankte Derek voor zijn inzet van het afgelopen jaar. Een fotocollage met hoogtepunten kreeg Derek overhandigd als blijvend aandenken aan deze bijzondere periode. 

Speerpunten
Nadat Derek zijn opvolgster de ambtsketting had omgehangen, maakte Hannah nog maar eens op krachtige wijze duidelijk waar haar speerpunten het komende jaar komen te liggen. Ze wil door middel van een collectebus bij de supermarkten (statie)geld inzamelen voor KiKa en Jantje Beton en zich inzetten voor speelplaatsen en veilige fietspaden. Binnenkort zal ze met de gemeente in gesprek gaan over de te volgen strategie.

Foto's (vanaf boven:) Hannah Fokkema komt in gezelschap van haar ouders en klas aan op het Surfeiland, Derek hangt Hannah de ambtsketting om. Foto's Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Hengelsport Aalsmeer. 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel