Nieuwe jas voor Jozefschool

Florian en Elise knippen het lint door

Door: Arjen Vos. Zo kleurrijk als ‘The Amazing Technicolor Dreamcoat’ van Sint Jozefs naamgenoot uit het beroemde Bijbelverhaal. Die conclusie mag getrokken worden nadat de nieuwbouw van de Jozefschool vorige week donderdag officieel in gebruik werd genomen. Ronduit indrukwekkend hoe architect Richard Pannekoek en de bouwers van Van Berkel erin geslaagd zijn om de uitbreiding identiek aan het oude gedeelte gestalte te geven.

Tijdens het feestje voor genodigden donderdag eind van de middag liepen sommige gasten diverse keren gangen en lokalen in op zoek naar de uitbreiding. Zich er niet van bewust dat ze zich reeds ín die nieuwbouw bevonden. Aan alle details is gedacht: dezelfde vloer en muurtegels, hetzelfde glas in lood, dezelfde deuren en kasten en hetzelfde linoleum. Alleen wie het weet ziet de overgang op de vloer en muur van oud naar nieuw.

Buiten les
Een nostalgische uitstraling maar wel met de moderne eisen van isolatie, verwarming en ventilatie van deze tijd. En allemaal vernuftig weggewerkt. Niet alleen werden er twee nieuwe lokalen en een speelzaal gerealiseerd, ook de buitenruimte werd grondig aangepakt met een groene speeltuin waar een zogenaamde kapschuur op uitkijkt. Vanonder het groene dak en gezeten aan picknicktafels kunnen kinderen niet alleen droog zitten tijdens regenachtige pauzes maar ook buiten les krijgen. De overkapping kwam ook meteen goed uit bij de borrel na afloop van de officiële opening donderdagmiddag toen de regen met bakken uit de hemel kwam.

Oud-directeur Zwagerman vertelt in het nieuwe speellokaal over het bouwproces

Polonaise
Tussen de middag hadden Florian en Elise, leerlingen van de school, het lint door mogen knippen waarmee de toegang tot de nieuwe lokalen officieel geopend was. De pakweg 400 leerlingen traden vervolgens hand in hand of zelfs in polonaise via de brug in de Baccarastraat de nieuwbouw tegemoet. Eind van de middag was de hoofdrol weggelegd voor oud-directeur Antoine Zwagerman die de aanwezigen meenam in het bouwproces, huidig directeur René Veerman en wethouder Bart Kabout die alle drie het woord voerden.

Na vele jaren in noodlokalen te hebben gezeten moet de nieuwbouw voor zowel leerkrachten als leerlingen een verademing zijn. Het prijskaartje van 2,4 miljoen euro lijkt welbesteed.

(Foto’s en film: Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin