Nieuwe generatie zet Kudelstaartse veiling voort

Oude en nieuwe generatie. Bovenste rij Esther Versteeg, Remco Raadschelders, Jeroen Mäkel, André Braam en Siegfried Bunnik, onder: Aad vd Hoorn, Jan Willem de Wijn, Eppo Buskermolen , Arie Stolwijk, en Arie de Vos

Door: redactie. Ruim twintig jaar is de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart een begrip. In al die jaren werd er bijna vier ton verdeeld over de plaatselijke verenigingen. Maar na twee decennia draagt het bestuur het stokje over aan een nieuwe generatie die intussen al volop aan de slag is voor de veiling op 11 mei. Een primeur is dat er voorafgaande aan de veiling een Kaveltjesavond wordt georganiseerd.

Het oude bestuur bestaande uit Arie de Vos, Hans Splinter, Marlouke Sparnaaij, Eppo Buskermolen, Ton Hol, Aad van den Hoorn, Arie Stolwijk, Kees Hageman, Jan Willen de Wijn en Ad Verburg heeft onlangs met een etentje de periode symbolisch afgesloten. Sommige bestuursleden waren al vanaf de start in 2000 actief voor de veiling. Opgeteld is er met alle veilingen in totaal 375.000 euro opgehaald. Het oude bestuur sloot het laatste jaar af met 32.000 euro, het hoogste bedrag ooit.

De jonge(re) garde

‘Saamhorigheid moet blijven’
Het oude bestuur laat weten dat het een fijne periode is geweest, dat er trots en dankbaarheid heerst over wat er bereikt is maar ook dat het best emotioneel is dat het hier voor hen stopt. “Mooi dat nu een jongere generatie het stokje overneemt. Die saamhorigheid in het dorp moet er blijven. Het ene deel van Kudelstaart doet wat voor het andere deel. Kudelstaartse clubs kunnen blijven investeren in hun vereniging door giften uit de stichting. Van de breiclub tot aan de voetbal,” zo verwoordt oud-bestuurder Ad Verburg het.

Het (niet voltallige) oude bestuur

Kaveltjesavond
Het nieuwe bestuur, bestaande uit André Braam, Siegfried Bunnik, Remco Raadschelders, Esther Versteeg en Thedo Vos, zal worden bijgestaan door verschillende commissies met ieder hun eigen taken. Ze zullen hier en daar wat accenten gaan verschuiven en nieuwe elementen toevoegen zonder het karakter van de veiling aan te tasten. Zo wordt er voorafgaand aan de veiling, die altijd op de dag voor Moederdag plaatsvindt, een zogenaamde Kaveltjesavond georganiseerd. Op donderdag 7 maart presenteren ze alvast een deel van de kavellijst voor de veiling. Daarop staan kavels die door de veiling zelf worden ingekocht en waar mensen of bedrijven alvast hun naam aan kunnen verbinden. Op de website veilingkudelstaart.nl, sociale media en op de veilingavond zelf zal die naam gekoppeld zijn aan de betreffende kavel.

Aankloppen
Uiteraard blijft het ook gewoon mogelijk om zelf een kavel aan te bieden of een donatie te doen. Dat kan een dienst of een product zijn. Een uur strijken, een pondje paling, een rit in een cabrio; het veilingbestuur ontvangt dergelijke schenkingen met open armen. Ook kan elke vereniging met een goed plan bij het bestuur aankloppen voor een donatie.

(Foto’s Arjen Vos)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel