Nieuw zwembad waarschijnlijker dan renovatie

Het grote banenbad van De Waterlelie (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. De kans dat Zwembad De Waterlelie wordt gerenoveerd is klein. De voorlopige conclusie van het onderzoek is dat deze optie zowel economisch als technisch niet haalbaar is. In plaats daarvan dient gekeken te worden naar vervangende nieuwbouw.

De bewonersenquête die onlangs werd gehouden is door bijna 800 mensen ingevuld. Net als de onderzoeksresultaten worden ook de resultaten van deze enquête op dinsdag 19 maart in de gemeenteraad gepresenteerd en ook meegenomen in de verdere uitwerkingen van de plannen voor het zwembad.

Voorkeursvariant vaststellen
In het verdere proces zullen volgens de gemeente diverse scenario’s worden uitgewerkt waarna een aantal varianten zal worden opgesteld. Financiën spelen daarbij een grote rol en zullen ook nader besproken worden bij de behandeling van de kadernota dit voorjaar. Als inspiratie voor nieuwe varianten worden zwembad De Beeck in Bergen en zwembad De Wiltsangh in Nunspeet genoemd. Uit de varianten kan de gemeenteraad een voorkeursvariant kiezen, die dan verder zal worden uitgewerkt. In juli zou dan een besluit kunnen worden genomen door de gemeenteraad over het toekomstige zwembad.

4 reacties

  1. Tja weer een eeuwig durend verhaal. De meerkamp is top wat betreft het doelgroepen bad. Helaas vaak gesloten vanwege onderhoud. En zeer druk vanwege vernieuwde openingstijden. Daarbij wordt zwemmen voor mensen die banen zwemmen of anderzijds bewegen in warm water voor uurtje een grote luxe. Uithoorn dicht. Waterlelie verbouwd. Had dat niet samen kunnen gasn met sportcentrum? Mmmm eerst maar weer eens zien dan geloven.

  2. Ik droom van 50 meter bad met verstelbare bodem zo als nu tot een diepte van 3 a 4 meter. Met een verplaatsbare scheiding in de breedte zoals het Sloterpark bad. Hierdoor zo je in avond uren meerdere doelgroepen tegelijk kunnen bedienen. Blijven hopen en dromen.

  3. De Beeck in Bergen en De Witsangh in Nunspeet zijn volgens mij door hetzelfde architectenbureau ontworpen als de Meerkamp in Amstelveen namelijk: Slangen+Koenis uit Ijsselstein

  4. Buiten de technische zaken om hoop ik vooral dat de gemeente ook gaat kijken naar de sfeer. Beide genoemde zwembad varianten zijn moderne kale gebouwen.

    Iets wat de laatste jaren in bijna elk nieuw zwembad wordt gedaan (Willem Alexander bad in hoofddorp is ook zo een kil voorbeeld).

    Nodig vooral de gebruikers (oceanus) eens uit om mee te denken.
    Tip: Er zitten best wat bouwkundige tussen die goed kunnen meedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel