Nieuw jeugdzorgstelsel sneller en beter

Wethouders Kabout en Berkhout tijdens de online meeting in het raadhuis van Amstelveen (Foto Gemeente Aalsmeer)

Door: redactie. Sinds de start van dit jaar werken de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen met een nieuw jeugdzorgstelsel. Wethouders jeugdzorg Bart Kabout en zijn Amstelveense collega Frank Berkhout spraken deze week digitaal over hun verwachtingen met ruim 120 deelnemers, bestaande uit jeugdzorgaanbieders, verwijzers en jeugdhulpverleners.

Volgens Bart Kabout was het vorige systeem waarbij met regio Amsterdam werd gewerkt te ingewikkeld en gaf te weinig inzicht in de resultaten van de zorg die werd geleverd. “Dit nieuwe systeem is een stuk eenvoudiger en biedt ons een beter beeld van de geboden zorg. Voor aanbieders is het ook beter, omdat zij minder tijd hoeven te besteden aan administratieve zaken en dus meer tijd aan goede zorgverlening kunnen besteden.”

Resultaatgericht
“Snel goede zorg krijgen. Daar is dit stelsel voor bedoeld,” stelt Berkhout, “jeugdhulp bieden die zorgt voor een structurele verbetering van de situatie waar kinderen en hun gezin zich in bevinden. En die zorg dan zo resultaatgericht mogelijk inkopen.”

Staatssecretaris uitnodigen
Eén van de sprekers bij de online meeting was Rob Oudkerk, directeur van zorgaanbieder Familysupporters. Zijn reactie op de vernieuwing: “Een enorme verbetering ten opzichte van andere stelsels vol bureaucratie en complexiteit voor zorginstellingen. Ik zou zeggen, nodig de nieuwbakken staatssecretaris uit. Want andere Nederlandse gemeenten kunnen hier nog wat van leren. Dit systeem gaat ons als zorgaanbieders enorm helpen om onze tijd en aandacht daar naar toe te laten gaan waar die hoort. Namelijk bij de kinderen en jongeren die onze zorg nodig hebben.”

 

Lees vorig bericht

Pierre’s Pennenstreken: ‘Heropen!’

Lees volgend bericht

Jazz concert Bacchus en expo Oude Raadhuis


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *