Nieuw jasje voor textielcontainer

Door: redactie. Gooi kleding, lappen of stoffen die niet meer gebruikt worden niet bij het restafval maar in de textielcontainers die her en der in de gemeente verspreid staan. Veel kleding kan nog gedragen worden en oud textiel is een grondstof voor bijvoorbeeld nieuwe kleding of matrassen. Goed voor het milieu en voor de portemonnee. De textielcontainers zijn onlangs vernieuwd.

Het verwerken van restafval is namelijk duurder dan het verwerken van gescheiden afval, dat weer als grondstof gebruikt wordt. En dat is weer gunstig voor de hoogte van de gemeentelijke afvalstoffenheffing. In Aalsmeer en Kudelstaart kan kleding en oud textiel ingeleverd worden bij de textielcontainers van Sympany. Deze zijn sinds kort in een nieuw frisgroen jasje gestoken. Op de containers zitten nieuwe stickers die duidelijk aangeven wat er ingeleverd mag worden en waar het voor gebruikt wordt.

Textiel scheiden
Voor het aanbieden van textiel in de textielcontainers, is het belangrijk dat het textiel schoon is. Op die manier kan het gebruikt worden voor een tweede ronde of als grondstof. Vervuild textiel (met bijvoorbeeld olie of verf) hoort dus bij het restafval. Het textiel moet ook in een dichte verpakking worden aangeboden. Schoenen mogen worden samengebonden met bijvoorbeeld de veters of een elastiek. Zie voor uitgebreide informatie over textielinzameling en waar de containers te vinden zijn de website van sympany.nl.

(Foto: gemeente Aalsmeer)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin