Nieuw initiatief: Vraag het de raad!

(Foto archief AV/Arjen Vos)

(Gemeentelijk persbericht) Voor buitenstaanders is het niet altijd duidelijk hoe het nu precies werkt in de politiek. Wie beslist wat? Waar gaat de gemeenteraad over en waar niet? Waarom duren sommige zaken zo lang? Waar is belangrijke informatie te vinden? Hoe kunnen inwoners invloed uitoefenen? Om het voor u als inwoner iets makkelijker te maken heeft de Aalsmeerse gemeenteraad een nieuw initiatief: Vraag het de raad!

Veel inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart zijn geïnteresseerd in lokale politiek. Logisch, want veel van de beslissingen die in de Aalsmeerse gemeenteraad genomen worden hebben directe invloed op uw dagelijks leven en op uw leefomgeving.

De gemeenteraad van Aalsmeer probeert er alles aan te doen om informatie voor inwoners zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo worden de agenda’s van de vergaderingen gepubliceerd op de website, worden er persberichten geschreven na de vergaderingen, wordt er verslag gedaan van werkbezoeken en is er na afloop van elke raadscyclus een digitale nieuwsbrief waar mensen zich op kunnen abonneren. Ook wordt er op het instagram account van de gemeente een paar keer per week gepost over de activiteiten van de raad.

Vraag het de raad
Niet iedereen heeft echter de tijd of zin om de kranten uitgebreid te lezen, websites af te struinen of de raadsvergaderingen te volgen.
Het is daarnaast niet altijd eenvoudig om de goede informatie te vinden en erachter te komen wat er precies speelt of waarom bepaalde beslissingen genomen worden. Ook kan het zijn dat u als inwoner een specifieke vraag over een onderwerp heeft. Of graag wil weten wat de mogelijkheden en instrumenten van raadsleden zijn.

Daarom bieden wij vanaf nu inwoners de directe en makkelijke mogelijkheid hun vraag of vragen te stellen aan de raad. Het gaat natuurlijk om vragen over politieke onderwerpen, het besluitvormingsproces en activiteiten van de gemeenteraad. U kunt uw vraag mailen aan de griffie (griffie@aalsmeer.nl). De griffie zorgt ervoor dat uw vragen zo snel mogelijk beantwoord worden.

Meer weten?
U kunt alle vergaderingen van de gemeenteraad en de commissies live volgen en/of terugkijken op de website. Hier vindt u ook alle relevante – openbare- stukken voor de vergadering. Wilt u meer informatie over de activiteiten van de gemeenteraad? Volg gemeenteraadaalsmeer op Instagram en/of abonneer u op de digitale nieuwsbrief via griffie@aalsmeer.nl. Deze nieuwsbrief ontvangt u per mail, na afloop van elke raadscyclus.

Gratis cursus Politiek Actief
Daarnaast bieden wij inwoners de mogelijkheid de cursus Politiek Actief te volgen. De gemeenteraad biedt deze cursus gratis aan. In 2023 wordt de cursus gegeven op 17 oktober, 1 november en 16 november van 20.00-22.00. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus schroom niet en meld u aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin