Niet blij met nieuwe naam

Door: Arjen Vos. Kennelijk is niet iedereen tevreden over de naamsverandering van het drietal in Aalsmeer gevestigde onderwijsinstellingen. De Mavo, MBO en VMBO-vestigingen die tot voor kort bekend stonden onder de verzamelnaam Wellant, heeft met ingang van dit nieuwe schooljaar een andere naam gekregen: Yuverta. Afgelopen nacht heeft een onbekende persoon duidelijk gemaakt het hier niet mee eens te zijn.

Op drie van de zes nog maar kort geleden geplaatste borden rondom de Groenstrook is in hanenpoten de naam Wellant gekalkt en die van Yuverta doorgestreept. Het is aannemelijk dat de gebruikte kleur een bewuste keuze is. Rood als protest tegen groen, de kleur die de nieuwe scholengroep hoog in het vaandel heeft. Naar de exacte reden van de kalkactie kan voorlopig alleen maar worden gegist. Tenzij de onbekende dader zich ergens uitspreekt met wat meer woorden. Het Yuvertabord bij de Westplas Mavo is ongeschonden en bij het MBO moet het Wellantbord nog worden vervangen.

De aanleiding van de naamsverandering is een fusie tussen scholengroepen van Wellant, Citaverde en Helicon. Lees hier meer over de fusie

Foto Arjen Vos

 

Eén reactie

  1. Een naamsverandering doet een school geen goed, en zeker deze naam niet. Lijkt wel een reclamenaam voor een of ander afslankochtenddrankje. Vast verzonnen door een heel duur marketingkantoor. Een naam en verpakkingsopdruk van een bedrijf of product veranderen is bijna nooit een succes. Slopen en vernielen moet je niet doen, maar die nieuwe naam is echt lelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel