Negatief zwemadvies voor Surfeiland door blauwalg

Door: Arjen Vos. Afgelopen weekend werd zwemmen in open water rondom Amsterdam waaronder Aalsmeer door de provincie Noord-Holland ontraden vanwege verontreiniging in het oppervlaktewater. Dat was veroorzaakt door de vele regenval die overstort van riolering tot gevolg had. Sinds vandaag geldt een negatief zwemadvies voor het water bij het Surfeiland vanwege blauwalg.

Dat meldt de gemeente op haar website en sociale mediakanalen. Zwemmen op deze locatie kan slecht zijn voor de gezondheid, zo staat er te lezen. Een verbod is het niet, zwemmers moeten zelf beoordelen of er een risico is voor hun gezondheid. Jonge kinderen en ouderen kunnen volgens de gemeente beter een andere zwemplek kiezen. Op de bewuste locatie is een waarschuwingsbord neergezet. Dit wordt weggehaald, als de blauwalg verdwenen is. Hier zal dan ook melding van worden gedaan op Facebook. Het bord is overigens alleen zichtbaar wanneer bezoekers over het hoofdpad het Surfeiland oplopen. Wie met de fiets komt en via de waterkant het strand opgaat, zal de melding niet meekrijgen.

Actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Nederland vindt u op de website Zwemwater en via de zwemwatertelefoon: 088 102 1300.

Foto’s Arjen Vos

 

2 reacties

  1. Wellicht een iets voorbarige conclusie meneer Rolleman. Meerdere factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van blauwalg. Misschien heeft u gelijk, misschien niet. Uw reactie is in ieder geval prematuur.

  2. Nog nooit zo vroeg in het jaar! Dit heeft absoluut te maken met de verlengde pier en het schrappen van de doorstroomopening door het college. Wie neemt hier verantwoordelijkheid voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin