Negatief zwemadvies door Blauwalg

Zwemsteiger Herenweg

Door: redactie. Zwemmen in de Westeinder op populaire plekken als het Surfeiland en bij de zwemsteiger aan de Herenweg wordt de komende tijd afgeraden. De concentratie Blauwalg is bij de Herenweg dermate hoog dat de provincie Noord-Holland de melding ‘Negatief Zwemadvies’ heeft afgegeven. Voor het Surfeiland geldt alleen een ‘waarschuwing’.

Dit betekent dat zwemmen op deze plekken slecht kan zijn voor de gezondheid. Van een verbod is geen sprake maar iedereen moet zelf beoordelen of er een risico is voor zijn of haar gezondheid. Vooral kwetsbare leeftijdsgroepen als jonge kinderen en ouderen wordt geadviseerd een andere zwemplek kiezen.

Op de bewuste locaties zijn waarschuwingsborden neergezet. De borden worden weggehaald als de blauwalg verdwenen is. Actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Nederland vindt u op zwemwater.nl en via de zwemwatertelefoon: 088 102 1300.

Foto’s archief AV

4 reacties

  1. Geachte heer R.Kok

    Bij de loswal is het ook een natuurlijke kom cq hoek die ingeklemt ligt

  2. Heren het is ook bij de loswal. En dat is openwater. Het is de windrichting. Die bepaald waar de blauwalg zich gaat bevinden.

  3. Maak nou als nog een doorstroomverbinding met de Grote Poel. Dan neemt de blauwalgkans zienderogen af.

  4. Gemeente Aalsmeer had nu die duiker maar geplaatst had je een hoop ellende voorkomen zelfde met de douche bij de tewaterlating plaats nu zijn ze een hele dag bezig geweest met 2 verkeersregelaars en 4 man van een bedrijf dat het moet aansluiten zoveel mosterd (geld) na de maaltijd (waterfront)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin