Nacht van de Vluchteling pauzeert bij Oosterbad

Tussenstop Den Haag (Foto R.vd Bor)

Door: redactie. Het Oosterbad opent in de nacht van 17 op 18 juni haar deuren. Niet voor een frisse duik maar om de deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling tijdelijk onderdak te bieden. De nachtelijke tocht vindt op tal van plaatsen in Nederland plaats en is bedoeld om aandacht te vragen voor vluchtelingen waar ook ter wereld. Deze editie passeert de tocht ook Aalsmeer. De organisatie is nog naarstig op zoek naar vrijwilligers.

Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers lopen de avond of nacht door om samen zoveel mogelijk geld in zamelen voor noodhulp wereldwijd en op een positieve manier aandacht te vragen voor mensen die moeten vluchten vanwege conflict, oorlog of klimaatverandering. De wandeling in deze regio start bij de Koepelgevangenis in Haarlem en loopt via Hoofddorp, Aalsmeer, Amsterdamse Bos naar het eindpunt: het Westergasterrein in Amsterdam.

Tussenstop Utrecht (Foto Marco Scheurink)

Op krachten
De verwachting is dat de wandelaars tussen 03:00 en 06:00 uur bij het Oosterbad aankomen waar ze op adem en krachten kunnen komen. Bij het op de hoek van de Jac Takkade en Oosteinderweg gelegen natuurzwembad zal een EHBO-post worden geïnstalleerd, koffie en thee worden geschonken en voor een gezellige ontvangst worden gezorgd zodat ze na deze pauze weer energie hebben om hun weg te vervolgen.

Nachtambassadeurs
Volgens de organisatie en oud-deelnemers is het ieder jaar een bijzondere wandeltocht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en bewustwording. Om mee te doen kunnen mensen zich individueel inschrijven of samen met familie, vrienden, bedrijf of school. Tijdens de Nacht lopen er ook mensen mee met een eigen vluchtverhaal, Nachtambassadeurs genoemd en diverse organisaties die zich dagelijks inzetten voor vluchtelingen.

Tussenstop Rotterdam (Foto Enrique Meesters)

Mascottepak
Zonder vrijwilligers geen Nacht van de Vluchteling daarom is de organisatie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de duizenden deelnemers een onvergetelijke nacht willen bezorgen. Een greep uit de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden: locatiewerk voor op- en afbouw, chauffeurs, routebouwers, kop/staartlopers, troubleshooters, scan-helden, registratie en verkeersregelaars. Ook wordt er een vrijwilliger gezocht die in een mascottepak de deelnemers wil ontvangen en aanmoedigen.

Aanmelden
Er zijn diverse shifts tussen 17 juni 17:00 uur en 18 juni 13:00 uur. Sommige functies zijn in de week voorafgaand of na afloop van het evenement. Inzet is altijd in overleg maar wel voornamelijk in de avond, nacht of ochtend. Je draagt als vrijwilliger bij aan het inzamelen van geld voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd, krijgt een nacht vol saamhorigheid, weinig slaap en mooie ontmoetingen. En: een T-shirt als aandenken. Aanmelden via: nachtvandevluchteling/vrijwilliger.

Wie als deelnemer aan de tocht wil meedoen kan zich aanmelden via deze link.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin