Na achttien rondjes was het klaar

Door: Arjen Vos. Bijna al het werk in de voorgaande dagen bleek voor niks te zijn geweest. Nadat de trekker met waterspuit zijn rondjes had gereden waardoor de Kudelstaartse skeelerbaan laag voor laag in een ijsbaan veranderde, maakte de zon en de stijgende temperatuur gisteren de inspanningen weer ongedaan. Maar na een nieuwe poging aan het einde van de dag zat het wel mee. Achttien rondjes waren genoeg om een spiegelgladde ijsvloer te realiseren. En zo kon vanmorgen groen licht worden gegeven voor de opening.

Een voor een druppelen ze binnen. Ouders met kleine kinderen, tieners en liefhebbers op leeftijd. De uitgerolde tapijten bewijzen hun nut, wie ernaast stapt kan zich lelijk vergissen in de gladheid van het dunne laagje opgevroren water. De vrijwilligers van VZOD, verantwoordelijk voor de ijsbaan, heten iedere bezoeker vriendelijk welkom en leggen geduldig uit wat de coronaregels zijn. Wie de baan op wil moet een ‘keycord’ uit de emmer pakken zodat duidelijk is hoeveel mensen er op de baan zijn. Maximaal mogen er 100 tegelijk schaatsen. En er mag een vrijwillige bijdrage worden gedaan in de ton die pontificaal op het pad staat. Dan, wanneer de schaatsen eenmaal aangetrokken zijn, kan het feest beginnen. Het geluid van krassende schaatsen op het keiharde ijs moet de schaatsliefhebber als muziek in de oren klinken. Aangevuld door de vrolijke klanken uit de muziekinstallatie is het een uurtje genieten geblazen. Dat de ‘koek en zopie’ ontbreekt kan de pret niet drukken.

Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van de gemeente

 

Eén reactie

  1. Complimenten voor de Ijsmakers van Kudelstaart !!
    Geweldig dat na de inzet van al die vrijwilligers van de ijsclub zoveel mensen schaatsplezier maar ook kijkplezier kunnen hebben op de skeelerbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel