N196 in Aalsmeerse handen

De provincie Noord-Holland draagt het beheer en onderhoud van de N196 op 1 april 2016 over aan de gemeente. Er is overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder het stuk weg wordt overgedragen. De overdracht vindt plaats nadat de Burgemeester Kasteleinweg opnieuw is ingericht, naar verwachting in 2019.
 
N201
In 2004 hebben de provincie Noord-Holland en de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn de plannen voor de aanleg van de omgelegde N201 bekendgemaakt. Daarin stond ook dat de oude N201, na de omlegging, in Aalsmeer en Uithoorn werd overgedragen. Nu de N196 is gerealiseerd is de overdracht mogelijk geworden.
 
Voor het eigendom betaalt de gemeente het symbolische bedrag van 1 euro. Op basis van onderzoek naar de huidige staat van de weg zijn afspraken gemaakt omtrent de vergoeding die nodig is voor het beheer en onderhoud van de weg. De gemeente ontvangt hiervoor € 875.000 van de provincie Noord-Holland.

Foto: of het tankstation van Shell aan de westkant van de N196 blijft of verdwijnt nu de weg in gemeentelijke handen komt, is een openstaande vraag… (Foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel