Minder agressie dankzij swingende verkeersregelaar

Door: Arjen Vos. (Bevat video) Het leven van een verkeersregelaar gaat niet altijd over rozen. In weer en wind moeten ze aan de bak en vaak wordt hen elk denkbaar scheldwoord naar het hoofd geslingerd. Hoe anders is dat bij de rotonde Zwarteweg/Burgemeester Kasteleinweg. Daar zorgt de verkeersregelaar deze week vrijwel uitsluitend voor glimlachende automobilisten. Elke shift staat hij dansend op het asfalt. “Uurtje op, uurtje af, zo is het best vol te houden,” aldus de man in het geel. De weg van en naar Uithoorn is een paar weken uit de roulatie vanwege leidingwerkzaamheden. Alleen bussen mogen hier momenteel in en uitrijden.

Met het zonnetje tegen de strakblauwe lucht en de warmte die via de weg omhoog straalt, is het vandaag best afzien als verkeersregelaar. Om er ook nog bij te dansen is het helemaal een heet klusje. “Na het uur doe ik mijn pak uit en rust ik uit in de schaduw,” aldus de 40-jarige in Lelystad woonachtige Jonathan Eversen. Zijn ‘moves’ trekken volop de aandacht. Er zijn al heel wat filmpjes en foto’s van hem gemaakt. Hij vertelt graag wat hem precies beweegt om dansend zijn werk te doen. “Het is een heerlijk tijdverdrijf,” zegt hij, “mensen beleven er plezier aan en ikzelf ook. Daarbij neemt de agressie bij de automobilisten er duidelijk door af doordat ik kennelijk voor een positieve en vrolijke noot zorg. Al ben ik deze week wel bijna een paar keer aangereden. Als dat gebeurt kan ik wel streng zijn en gaat het er een stuk minder vriendelijk aan toe.”

Kinderliedjes
Wie Jonathan bezig ziet, moet op zijn minst denken dat hij ergens muziek hoort maar we zien nergens een geluidsinstallatie staan en ook heeft hij geen oortjes in. Waar haalt hij de muziek dan vandaan? “De muziek zit in mijn hoofd en ik zing het zachtjes mee. Alleen als je vlak naast me zou staan zou je het kunnen horen.” En welke liederen zijn dat dan? “Vooral kinderliedjes. Ik ben christelijk en naar een Pinkstergemeente in Almere. De liedjes waar ik het lekkerst op dans zijn Who’s the King of the Jungle en Machtig is de naam van de Heer. Daar zitten ook gebaren in die ik goed kan gebruiken bij het regelen van het verkeer.”

Smeekbedes
Of de Aalsmeerse weggebruikers na het weekend ook nog kunnen genieten van Jonathan, is de vraag. “In elk geval blijft ik hier deze week nog staan. Of ik volgende week ook hier op de planning sta, hangt van mijn werkgever af. Wat mij betreft wel, ik houd van groen en hier is veel groen. Maar als mensen willen dat ik in Aalsmeer blijf kunnen ze dat aangeven bij Binck.”

Smeekbedes om de dansende verkeersregelaar in Aalsmeer te houden, kunnen worden gemaild naar planning@binckwerk.nl.

Foto’s en filmpje: Marloes Joore

2 reacties

  1. Fantastisch! Recent in Uithoorn ook gezien, het maakt dat iedere deelnemer aan het verkeer met een glimlach zijn/haar weg vervolgt. Chapeau voor Jonathan en deze aanpak!

  2. Wellicht kan wethouder van Rijn hem inhuren om de ellende van de knip te reguleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin