Metamorfose website wijkoverleggen

De zes wijkoverleggen hebben een totaal nieuwe gezamenlijke website. Dat is voornamelijk  het werk van de wijkbestuursleden Marcel de Nijs van Oosteinde en Ilka van Houwelingen van de Stommeer. Ze hebben er vele uren ingestoken om van de website een eigentijds, fris, overzichtelijk geheel te maken in één huisstijl. Het motto van de site is Samen, zorgen voor een leefbare wijk.

Vorige week woensdag opende wethouder Tom Verlaan van wijkgericht werken de site officieel. Dat deed hij in het gezelschap van onder anderen wijkbestuursleden, coördinator Louis van Nimwegen en welzijnswerker Frans Huijbregts, die steun en toeverlaat van wijkbewoners is als het om leefbaarheid gaat. Bij die gelegenheid zette Verlaan de beide samenstellers in het zonnetje. Ook kregen ze een fles wijn en een cadeaubon.

Sterke verbetering
De wethouder was “erg blij” met de metamorfose. “Het is een sterke verbetering met de oude website, die hiermee komt te vervallen. Op de website kunnen bewoners nu de actuele informatie van hun wijk vinden.” Wat dat laatste betreft is de wens de vader van de gedachte, want er is nog nauwelijks wijknieuws op te vinden.

Groeiproces
Toch is www.wijkoverlegaalsmeer.nl een enorme stap vooruit. Er is nog niet alles, maar wel veel op te vinden – het is ook een groeiproces. Alle zes overleggen hebben een eigen plek gekregen: Kudelstaart, Hornmeer, Stommeer, Oosteinde, De Dorper en Uiterweg.

Elk bestuur legt uit waar het wijkoverleg voor staat, overlegdata- en verslagen zijn opgenomen en wijkbewoners kunnen digitaal contact leggen met het bestuur, dat uit vrijwilligers bestaat. Wat onder meer ontbreekt, zijn de namen van de bestuursleden en (meer) contactgegevens.

Foto: wethouder Tom Verlaan heeft zojuist de websitesamenstellers Marcel de Nijs en Ilka van Houwelingen in het zonnetje gezet. (foto gemeente). Schermafbeelding: een deel van de homepage van de site

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel