Met pendelbus over Aardbeienbrug tijdens ‘finishing touch’

Door: Arjen Vos. Hoewel de brug officieus geopend is en het verkeer al weer lang en breed gebruik maakt van de Aardbeienbrug, worden er toch nog werkzaamheden uitgevoerd, Firma Van Steenwijk geeft komende week de ‘finishing touch’ aan het project. Dat betekent de nieuwe aanwinst nog één nacht niet overbrugd kan worden. De onderneming zet een gratis pendelbus in om mensen over de brug te zetten.

In een brief aan de Uiterwegbewoners laat de aannemer weten dat er nog brugleuningen tussen rijweg en voetpad moeten worden bevestigd. De betonblokken worden ingeruild voor subtieler maar duidelijk zichtbaarder afscherming. Werkzaamheden waar het verkeer weinig last van zal ervaren. Anders is dat voor andere maatregelen die de verkeersveiligheid moeten verhogen. Zo wordt er een rode coating op de asfaltlaag aangebracht die duidelijk moet maken dat dit een fietsstrook is. Deze coating moet tijd krijgen om te drogen. Er mogen na het aanbrengen enige tijd geen auto’s over het wegdek rijden. Om de hinder te beperken zal de klus ’s nachts worden uitgevoerd en wel in de nacht van 18 op 19 augustus tussen 22:00 en 06:00 uur. Mocht het weer daarvoor te slecht (lees: regenachtig) zijn, dan schuift het een nacht op. Nood- en hulpdiensten krijgen ten alle tijde doorgang. Ook voor fietsers en wandelaars vormt het werk geen belemmering.

Om de hinder zo klein mogelijk te houden stelt de firma Van Steenwijk een pendelbus ter beschikking om bewoners en bezoekers naar hun perceel te vervoeren. Wie gebruik wenst te maken van deze dienst kan contact opnemen met Julian van der Hoef via 06 45646304. Dat betekent dat wanneer u tussen 22:00 en 06:00 op ‘De Buurt’ moet zijn of er juist vanaf wil, deze bus u uit de brand helpt. De eigen auto kan in die tijd geparkeerd worden op het Praamplein.

Foto archief AV

Eén reactie

  1. Bij de besluitvorming is een punt gemaakt over de beschikbaarheid voor de waterrecreatie. De brug zou aan het begin van het seizoen klaar zijn. Dat is om moverende redenen niet gelukt. Nu, weken na de opening voor het wegverkeer, is doorvaart nog steeds verboden. Hierover tot nu toe geen woord in de berichtgeving. Wie is hiervoor verantwoordelijk? Andere discipline?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel