Mensinglaan omgetoverd tot dorpsstraat

Bijna drie maanden was het een zootje in de 1e J.C.Mensinglaan, maar het resultaat mag er zijn. De straat is omgetoverd tot een fraai geheel met een heus dorps karakter, met kleurige klinkers en parkeerplaatsen.

De gemeente laat desgevraagd weten voor klinkers gekozen te hebben boven asfalt omdat het een 30 km-weg is. Dat zal voortaan vaker gebeuren bij grotere straatrenovaties, waarvan in dit geval sprake was. Omdat het hoofdriool vervangen moest worden, is de hele straat op de schop gegaan. Bovendien konden ook de stoepen en het groen worden meegenomen in de opknapbeurt.

Grootste pijnpunt was misschien dat de huisarts al die tijd lastig bereikbaar was, zeker voor wie slecht ter been was. En de doorgang naast Welkom Thuis 'moest' gebruikt worden als alternatieve doorgangsroute omdat de toegangsweg naar de Columbiahof lang afgesloten was. Veel bewoners moesten tijdelijk hun auto's elders parkeren.

Extra verkeersdrempel
Maar goed, het leed is geleden en de straatbewoners kunnen tevreden zijn. Het enige minpuntje, voor wie er hinder van ondervindt, zijn de hoge verkeersdrempels.

De bedoeling daarvan is auto's tot een rustig tempo te manen, maar de fietsers zijn daarvan de dupe. Voor hen is geen smalle strook op straathoogte langs het trottoir uitgespaard. Fietsers moeten nu bij een normale snelheid al stevig in de remmen knijpen. Zelfs nog een keer extra omdat er een drempel is bijgekomen.

Gloxiniastraat aan de beurt
De Gloxiniastraat ondergaat binnenkort een metamorfose. De vervanging van het riool en de waterleiding en de bestrating starten in de tweede week van januari. Er is de afgelopen tijd al een noodwaterleiding aangelegd, vooruitlopend op de rest van de werkzaamheden.

De huidige 'blubberstraat' krijgt straks dus ook een nieuwe uitstraling. Nog even geduld a.u.b.

(Foto's Arjen Vos)

                                         – advertentie –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel