Meer vliegtuighinder door onderhoud Kaagbaan

Door onderhoud aan de Kaagbaan is er meer vliegverkeer boven Aalsmeer en Kudelstaart. Deze baan kan vanaf 23 maart twee weken niet worden ingezet, mede door vervanging van de lichtinstallatie.

Door de buitengebruikstelling van de Kaagbaan verandert het gebruik van de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan en zorgt voor extra hinder boven het gebied ten zuiden van de luchthaven. Overdag gaat Schiphol de Aalsmeerbaan vaker gebruiken. De Zwanenburgbaan wordt overdag en ’s nachts vaker ingezet voor landingen en starts naar het zuiden.

Bijzondere weersomstandigheden
Als er sprake is van bijzondere weersomstandigheden, zoals harde (zuid) westenwind kan de Buitenveldertbaan nodig zijn voor starts in westelijke richting. De Schiphol-Oostbaan wordt dan gebruikt voor landingen over het centrum van Amsterdam.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners contact opnemen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer (020) 601 55 55. Of raadpleeg de website, Hier staan ook de data van regulier en groot onderhoud.

Foto: Airbus A380 van Emirates stijgt op boven Aalsmeer. Foto ArjenVos

Eén reactie

  1. Zoveel herrie, elke minuut start er wel een en ik telde er vanmorgen wel 30 achter elkaar. Duurt dit nog lang???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin