Meer blauw op straat, bureau blijft tot 2020

Waar het nieuwe politiebureau van Aalsmeer en Uithoorn straks, rond 2020, staat? In antwoord op vragen van AB en CDA zei burgemeester Jobke Vonk donderdag op de raadsvergadering “geen idee” te hebben. “Er is alleen gesproken over één locatie.”

Als het bureau uit Aalsmeer verdwijnt, komt er wellicht een politiesteunpunt in het gemeentehuis waar bijvoorbeeld aangifte gedaan kan worden. De portefeuillehouder van openbare orde en veiligheid meldde dat die mogelijkheid onderzocht gaat worden.

Aangifte thuis
Vonk wees er verder op dat de Aalsmeerse en Uithoornse politie er zeven fte's bijkrijgt (navraag leert dat dat in de loop van 2015 het geval zal zijn). Omdat er “meer blauw op straat komt” en de politie haar dienstverlening gaat uitbreiden, komen er onder meer mogelijkheden om thuis aangifte te doen. Al dan niet met hulp van een agent die langskomt.

Dat biedt volgens de burgemeester tevens soelaas aan mensen die geen computer hebben en aangifte willen doen of de politie persoonlijk willen spreken. Daarmee kon ze de vragenstellers van  AB en CDA geruststellen die zich zorgen maakten over mensen die minder mobiel zijn.

Foto: politiebureau aan de Dreef. (foto archief AV)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin